BLOG

Schengen vizesi ile Hırvatistan’a gidilir mi?

A -A +
Schengen vizesi ile Hırvatistan’a gidilir mi?

1 Nisan 2013 tarihinde Avrupa Birliği (AB) üye ülke statüsü kazanan Hırvatistan Cumhuriyeti, bu tarih itibariyle vize politikasında değişikliğe giderek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaya başlamıştır. Bu nedenle, herhangi bir amaçla Hırvatistan’a ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarımızın Hırvatistan vizesi alması gerekmektedir.

Hırvatistan vizesi Schengen kapsamında olmamakla birlikte Schengen vizesine sahip olanlar Hırvatistan’a seyahat edebilmektedir. Başka bir deyişle, Hırvatistan’dan alacağınız vize Schengen vizesi olmasa da mevcut Schengen vizenizle Hırvatistan topraklarına girebilirsiniz. Hırvatistan, Schengen vizesi sahiplerine giriş kolaylığı sağlamaktadır.

Hırvatistan vize işlemleri, Ankara’daki Hırvatistan Büyükelçiliği, İstanbul Hırvatistan Başkonsolosluğu veya Hırvatistan Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize merkezleri aracılığıyla yürütülmektedir. Bu kapsamda talep edilen evraklar standart Schengen vizesi evraklarına çok benzemektedir. Vize işlemlerinin uzun sürme ihtimalinden dolayı başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 3 ay önce yapmanız tavsiye edilir. Vize başvuruları genellikle 15 gün içinde sonuçlanmakta, bazı olağandışı durumlarda bu süre 30 ila 60 güne çıkabilmektedir.

Hırvatistan vize başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak, tecrübeli danışmanlarımız eşliğinde sorun yaşamadan sonuçlandırmak istiyorsanız Ankara (0312 418 54 19) ve İzmir (0232 332 09 19) ofislerimizi arayarak iletişime geçebilir, dilerseniz bizi ziyaret ederek uzman danışmanlarımızdan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.