BLOG

Schengen Vizesi Kaç Günde Alınır?

A -A +
Schengen Vizesi Kaç Günde Alınır?
Schengen Vizesi, toplamda 26 Avrupa ülkesini kapsayan ve aralarında sınır-pasaport kontrolünü kaldırarak serbest dolaşım hakkı tanıyan bir vize türüdür. 23 tanesi aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi olan bu ülkelerin vatandaşları diğer Schengen ülkelerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Schengen ülkesi olmakla birlikte AB üyesi olmayan devletler ise İzlanda, İsviçre ve Norveç’tir. Bu ülkeler özel statüdedir. 
 
Schengen Birliği’ne üye devletlerin herhangi birinden vize alarak Schengen Bölgesi’ne o ülkeden giriş yapanlar, diğer Schengen ülkelerine serbestçe seyahat edebilirler. Sağladığı bu imkanlardan dolayı, Schengen vizesi ülkemiz vatandaşlarının en çok başvurduğu vizedir. 
 
Schengen vizesinin onaylanma süresi ülkeden ülkeye değişecektir. Schengen ülkelerinin uyguladıkları prosedürler birbirine benzer olmakla birlikte konsoloslukların çalışma sistemlerindeki farklılıktan veya yoğunluktan dolayı bu süreler değişebilir. Schengen vize başvurularının sonuçlanma süresi genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ila 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. Bu nedenden dolayı, vize başvuru işlemlerinizin ne zaman başlatılacağı önem kazanmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için vize başvurunuzu son ana bırakmamanızı öneriyoruz. Başvuru sürecini seyahatinizden en az 1 ay önce başlatmak bu anlamda yeterli bir süre teşkil edecektir.
 
Schengen vize başvuruları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla iletişime geçerek başvuru işlemlerinizin eksiksiz ve doğru bir şekilde yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Uzman ekibimiz tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirip takibini yapacak, başvurunuz sonuçlandığında vizenizi pasaportunuzla birlikte size teslim edecektir. Bize Ankara, İzmir ve İstanbul ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.