BLOG

Schengen Vizesi Ne Kadar Süre İçin Olur?

A -A +
Schengen Vizesi Ne Kadar Süre İçin Olur?

Neredeyse tüm Avrupa'yı seyahat etme imkanı tanıyan Schengen vizesi, oldukça önemli bir izin belgesidir. Özellikle gezginler ve turistler tarafından sıkça başvurulan bir süreç olan Schengen vizesi tam 26 ülkeyi serbestçe dolaşma hakkı tanımaktadır. Avrupa ülkelerini gezmek  ve oraların yaşam biçimlerini deneyimlemek hemen hemen herkesin hayali olmalıdır diyebiliriz. İşte bu hayalin gerçekleşmesine olanak sağlayan bu vize türü son derece titiz detayları da bünyesinde barındırır.

Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka,Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre Schengen bölgesine ait ülkelerdir. Eğer bu ülkelerden birine seyahat edecekseniz, aynı vize ile saydığımız tüm ülkelere giriş çıkış yapma imkanına sahip olursunuz. Bu derece önemli olan bir vizeye başvuru yaptığınız sırada dikkat etmeniz gereken bazı önemli durumlar vardır. Öncelikle ilgili konsolosluğun sizden istediği evrakları düzgün bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Hazırladığınız evraklar yine titiz ve eksiksiz bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekir. Yapacağınız en ufak bir yanlış, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır.

Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi

Vizenizin geçerlilik süreci, seyahat amacınıza göre seçtiğiniz vize türü ile değişkenlik göstermektedir. Schengen vizesinin onaylanma süresi her ülkeye göre farklılık gösterebilir. Vizenin başvurularının sonuçlanma süresi ise genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. İlk vize başvurunuzda ise genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bu süre zarfının kesinlikle aşılmaması gerektiğidir.

Hangi Evraklar Hazırlanmalıdır?

Öncelikle seyahat tipinize ve amacınıza göre evraklarınızın türünün de değişeceğini söylememiz gerekir. Örneğin eğer bir çalışan olarak gidiyorsanız, sizden istenen evrakların yanında bir adet maaş bordrosu da eklemeniz gerekecektir. Şayet öğrenci olarak gidecekseniz, sponsorunuzun mali durumunu belgeleyen evraklar, öğrenci belgeniz vb evraklar hazırlamanız istenecektir. Son derece komplike olan bu vize türüne başvuru yapacağınız sırada mutlaka bir profesyonel yardım almanız tüm konsolosluklar tarafından önerilmektedir. Bu tarz bir destek sizi tüm detaylı ve titiz hazırlık sürecinden muaf tutacağı gibi, vizenizin de en kısa sürede çıkmasına olanak sağlayacaktır diyebiliriz.

Vize süreçlerinde profesyonel bir destek almak ve vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.