BLOG

Schengen Vizesi Nedir?

A -A +
Schengen Vizesi Nedir?

Schengen Anlaşması, 1985 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu bünyesindeki beş ülke arasında imzalanmış, bu anlaşma ile sınırlarda gümrük ve polis kontrolleri kaldırılmıştır. İmzalandığı tarihten itibaren günümüze kadar toplam 26 ülke dahil olmuştur. Büyük çoğunluğu Avrupa Birliği’ne üye olan bu ülkeler arasında tüm geçişler serbesttir. Avrupa’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Schengen vizesine başvuru yapmaktadır. Schengen vizesi alanlar, vize geçerlilik süresine göre istedikleri tüm Schengen ülkelerine gidebilmektedir.  

Schengen vizesi almak isteyen adaylar öncelikle çalışma durumlarına göre evrak hazırlayıp başvuruda bulunmalıdır. Her Schengen üyesi ülkenin başvuru prosedürü ve vize sonuçlanma süresi farklı olmaktadır. Ayrıca, vizenin kötüye kullanımı Eylül 2014’te yürürlüğe giren parmak izi uygulaması ile engellenmeye başlanmıştır. Parmak izi sayesinde vize alınan ülke ile Schengen vizesiyle giriş yapılan ilk ülkenin aynı olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlarımız da hangi ülkeden vize aldıysanız Schengen bölgesine o ülkeden giriş yapmanızı tavsiye etmektedir, aksi takdirde sınır kontrolünde geri gönderilebilirsiniz.

Schengen vizesi tüm Schengen ülkelerini kapsamakla birlikte şöyle durumlar da yaşanabilir: Örneğin İtalya’dan vize aldınız fakat önce Almanya’ya gideceksiniz. Bu durumda gümrük polisi sizi ülkeye kabul etmemeye yetkilidir. Size verilen Schengen vizesini doğru kullanmanız bir sonraki başvurunuzda size referans olmaktadır. Bu ve diğer önemli ayrıntılar veya Schengen vizesi ile ilgili olarak aklınıza takılan tüm sorular için uzman ve tecrübeli müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.