BLOG

Schengen Vizesi Parmak İzi Şartı Nedir?

A -A +
Schengen Vizesi Parmak İzi Şartı Nedir?

Adını Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, 1985 yılında, Avrupa ülkeleri arasında seyahati serbest kılma amacıyla imzalanmış, toplamda 26 ülkeyi kapsayan bir serbestlik anlaşmasıdır. Bu anlaşma, üye ülkelerden birinden vize alarak seyahat ettiğinizde, orada diğer üye ülkelere ekstra bir vize uygulamasına tabi tutulmadan geçiş yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. 

Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir, bu değişiklikleri takip edememek veya gözünüzden bir şeyin kaçması başvuruda yetersiz evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem manevi kayıplar yaşatabilmektedir. Örneğin 2014 yılında yürürlüğe giren yeni bir prosedür bulunmaktadır, Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan veya daha öncesinde parmak izi ibrazında bulunmamış kişiler, şirketler aracılığıyla da başvuru yapmış olsalar da konsolosluktan randevu alarak gitmeleri ve parmak izlerini vermeleri gerekmektedir. Schengen prosedürlerini eksik yerine getirmek ve doğru evraklar sunmak vize onayı almanız için oldukça önemlidir. Dolayısıyla profesyonel bir destek alarak reddedilme riskinizi en aza düşürmeniz sizi hem maddi hem manevi hem de zaman kaybından koruyacaktır. 

Alanında uzman, deneyimli ve güler yüzlü danışman kadrosu ile Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı size ihtiyacınız olan tüm bilgiyi sağlayacak, süreci sizin adınıza yürütecek ve uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık sunacaktır. İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz. Randevu almak için yan taraftaki Online Randevu Formunu, Canlı Destek hattımızı veya telefon numaralarımızı kullanabilirsiniz. Sorunsuz ve en hızlı şekilde Schengen vizesi almak için vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçin. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.