BLOG

Schengen Vizesi Ve Korona Süreci

A -A +
Schengen Vizesi Ve Korona Süreci

Schengen vizesi; toplamda 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş sağlayan önemli bir vize türüdür ve bu özelliğinden dolayı bünyesinde barındırdığı prosedürler oldukça titiz detaylara sahiptir. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’yi kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma kapsamında ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır. Schengen vizesi ve korona sürecini merak eden okuyucularımız, bu yazımızı dikkatlice okuyabilirler.

Schengen Vizesi Başvuruları

Schengen vizesi başvurusu için konsoloslukların vize servislerinden randevu almanız gerekir. Eskiden olduğu gibi yoğunluk yaşanmaması için konsoloslukların vize servislerine uğramadan önce herkesin randevu alması şarttır. Randevu konusunda bazı püf noktalarını göz önünde bulundurarak vize alırken zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu kolay yollardan ilki, randevu alacağınız tarihler konusunda biraz araştırma yapmanızdır. Kendi ülkenizde ve gitmeyi düşündüğünüz ülkede randevu alacağınız tarihlerde resmi tatil olup olmamasına dikkat edin ve eğer o tarihlere denk geliyorsa randevularınızı en az 1,5 ay önceden alın. Telefonla randevu almanın sizi yavaşlattığını bilmelisiniz. Konsolosluklardan online olarak randevu almanız telefon ile randevu almaktan çok daha pratiktir. Zaman kazanmak ve daha hızlı vize almak için randevu işlemlerinden itibaren kolay yollardan gitmeniz sizin adınıza oldukça avantajlı olacaktır.

Korona Sürecinde Schengen Vizesi

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, koronavirüs sürecinde ülkede bulunan turistler için önemli bir karar aldı. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildirgede, Schengen vizesi sona eren ziyaretçilerin koronavirüs nedeniyle şimdilik sorunsuz olarak Almanya’da kalabileceği açıklandı. Almanya,  Schengen vize süreci sona eren kişilerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar oturma izni olmaksızın, Almanya'da kalabileceğini duyurdu. Bu süreçte konsolosluklar ve bakanlıklar tarafından açıklanan haberlerin dikkatlice takip edilmesi oldukça önemlidir.

Schengen vizesi başvurusunda bulunmak ve bilgi almak için uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze ya da telefon ile görüşebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.