BLOG

Schengen Vizesinde Maddi Teminat Şartı

A -A +
Schengen Vizesinde Maddi Teminat Şartı

Schengen vizesi, Avrupa Birliği üye devletlerine seyahat edecek bordo (umumi) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken bir vize olup Avrupa Birliği sınırları içinde serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Avrupa Birliği üyesi olmayan İzlanda, Norveç ve İsviçre de bu anlaşmaya taraftır; başka bir deyişle, Schengen vizenizle bu ülkelere de seyahat edebilirsiniz.

Schengen vizesi, sağladığı bu olanaklardan dolayı sıkı prosedürlere tabi olan bir vize rejimidir. Özellikle Avrupa’da son yıllarda yaşanan güvenlik sorunları ve buna bağlı olarak değişen güvenlik politikaları, Schengen vize prosedürlerine de yansımıştır. Örneğin, 2014 yılından itibaren Schengen vize başvurularında parmak izi zorunlu hale getirilmiştir. Yine Avrupa Birliği’nin yaşadığı göç ve mülteci krizi nedeniyle, vize başvuru sahiplerinden beklenen çeşitli teminatlarda da artış gözlenmiştir. 

Schengen Birliğine üye olan ülkelerin konsoloslukları, vize başvurusu yapan kişilerin seyahatlerinden sonra ülkelerine geri döneceklerinden emin olmak istemektedirler. Konsoloslukların bakış açısına göre, yüksek maddi gelire, düzenli bir işe ve taşınmazlara sahip olmak, başvuru sahiplerinin gittikleri ülkede illegal şekilde kalmalarını önleyen faktörlerdir. Bu bağlamda, başvuru sahiplerinden talep edilen evraklar arasında maddi yeterliliği belgeleyen dokümanlar büyük önem taşımaktadır. 

Tüm Schengen ülkelerinin uyguladıkları mevcut prosedüre göre, Avrupa’ya seyahat edecek kişilerin orada geçirecekleri gün başına en az 80-90 € teminatı banka hesaplarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu durumda, örneğin Avrupa’ya bir haftalık süreyle seyahat edecekseniz, 560-630 € civarı bir meblağın banka hesabınızda bulunması gerekmektedir. Bu meblağ, yaklaşık 3000-3500 Türk Lirasına karşılık gelmekte olup asgari sınırdır. 

Schengen vize başvurularında göstereceğiniz maddi teminatın üst sınırı yoktur. Hatta gösterdiğiniz teminat arttıkça konsolosluğun sizin hakkınızda muhtemel göçmenlik yargısına varma ihtimali düşeceği için daha yüksek meblağların vize başvurunuzun olumlu sonuçlanma şansını artıracağını söyleyebiliriz. Ayrıca, varsa üzerinize kayıtlı taşınmazların tapusu ve yine adınıza kayıtlı araç (otomobil vs.) ruhsatları bu konuda ek avantaj teşkil edecektir.

Schengen vize başvurularında maddi teminat şartı ve diğer konular hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilerseniz başvuru sürecinizi hemen başlatmak için alanında uzman ve profesyonel Re-Vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. Vizenizi sorun yaşamadan almak için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.