BLOG

Schengen Vizesinde Ret Alma İhtimalinin Düşük Olduğu Ülkeler

A -A +
Schengen Vizesinde Ret Alma İhtimalinin Düşük Olduğu Ülkeler

Schengen vizesi Avrupa'da bulunan ve tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşma imkanı sağlayan önemli bir izin belgesidir. Bu yüzden oldukça titiz detaylar barındırmaktadır. Bazı ülkelerden çok daha rahat vize alabilirsiniz ancak bazı ülkeler de siyasi ve ekonomik konumlarından dolayı nispeten biraz daha zor vize verebilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay, sizden istenen evrakların eksiksiz ve tam bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulması gerektiğidir. Eksik ve hatalı evraklar vizenizin reddine sebep olabilmektedir.

26 Ülkeyi Dolaşmaya İzin Veren Önemli Bir Belge: Schengen

Schengen vizesi, 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş çıkış yapma izni veren önemli bir vize türüdür. Ve özellikle gezginler tarafından fazlasıyla tercih edilir. İsmini ise 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından almıştır. Son derece önemli olan bu vize türünün, titiz detayları ve prosedürleri bulunmaktadır. Dolayısıyla yapacağınız en ufak bir hata Schengen vizesi reddine sebep olabilmektedir. Peki vize reddi almadan uzun dönem Schengen vizesi nasıl alınır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu izin belgesi önemli detayları bünyesinde barındırır. Eğer uzun süreli bir Schengen vizesi almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken çok önemli detaylar bulunmaktadır. Öncelikle seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre sizden istenen tüm evraklar eksiksiz bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuz ve biyometrik fotoğrafınız gibi detaylar eski ve yıpranmış olmaması kaydı ile ilgili yetkililere verilmelidir.

Hangi Ülkelerden Daha Rahat Schengen Vizesi Alabilirim?

Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka,Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre Schengen bölgesine ait ülkelerdir. Bunların içinden en kolay vize alabileceğiniz ülkeler ise Estonya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta ve Slovenya'dır.

Önemli prosedürleri bünyesinde barındıran Schengen vizesi başvurularında profesyonel bir destek almak oldukça önemlidir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.