BLOG

Schengen Vizesiyle Hangi Ülkelerden Transit Geçiş Sağlanır?

A -A +
Schengen Vizesiyle Hangi Ülkelerden Transit Geçiş Sağlanır?

Schengen anlaşması 26 ülkenin dahil olduğu bir anlaşma olup anlaşma kapsamındaki ülkeler arasında sınır kontrolleri kaldırılmış, serbest geçiş sağlanmıştır. Ülkemizden yurtdışına seyahat edenlerin büyük bölümü Schengen vizesi başvurmaktadır. Başvuru sonucunda alacağınız Schengen vizesinin geçerlilik süresi içinde 26 ülke arasında dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar Schengen vizenizin geçerli olduğu tarihler ve giriş kategorisidir.

Çok girişli Schengen vizesi aldığınızda belirtilen tarih aralığında dilediğiniz Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz. Schengen vizeniz tek girişli ise, yurtdışına çıktığınızda Schengen ülkelerinden çıkmadan seyahat edebilirsiniz. Ancak Schengen bölgesinden çıktığınızda vizenizin kullanımı sona ermektedir. Bu nedenle size verilen Schengen vizesini kontrol ederek seyahat planı yapmanız doğru karar olacaktır. Ayrıca Schengen vizenizi hangi ülkeden aldıysanız önce o ülkeye giriş yapmalısınız. Eylül 2014 yılında başlayan parmak izi uygulaması ile hangi ülkeden vize aldığınız ve Schengen bölgesine hangi ülkeden giriş yaptığınız AB sisteminde takip edilmektedir. Bu durum daha sonra yapacağınız vize başvurularınızı etkilemektedir. Schengen vizesi geçerlilik sürenizin bir sonraki vizenizde artmasını istiyorsanız, giriş yaptığınız ülkeye dikkat etmeniz gerekecektir. Aksi takdirde sonraki başvurularınız olumsuz etkilenebilir.

Her ülke vize başvurusunda belirtiğiniz seyahat planının doğruluğunu araştırmakta ve ancak bu planı inandırıcı bulduğu takdirde vize vermektedir. Seyahatinizi doğru planlamak ve diğer konular hakkında ayrıntılı bilgi için profesyonel müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.   

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.