BLOG

Schengen Vizesiyle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

A -A +
Schengen Vizesiyle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Schengen vizesi, 1995 yılında Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından imzalanan Schengen Sözleşmesi kapsamında getirilen serbest dolaşım hakkını ifade eder. Schengen Sözleşmesine taraf olan ülkeler, bu anlaşmayla birlikte kendi aralarındaki sınır kontrollerini kaldırarak serbest dolaşım sağlamışlardır.

Schengen vizesiyle gidilebilecek ülkelerin neredeyse hepsi Avrupa Birliği üyesi olup bunlardan üç tanesi Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen özel bir protokolle Schengen bölgesine dahil olmuşlardır. İsviçre, İzlanda ve Norveç vatandaşları Schengen bölgesi dahilinde serbest ziyaret etme olanağına sahiptir. Schengen Sözleşmesine taraf olan Avrupa Birliği ülkeleri ise şöyledir: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç.

Bu ülkelerden herhangi birinden Schengen vizesi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, belirtilen bölge içinde serbestçe seyahat edebilirler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hangi ülkeden vize alındıysa o ülkeden Schengen bölgesine giriş yapmaktır. Aksi takdirde, sonraki vize başvurularınızda bu durum olumsuz bir referans teşkil edebilir, bu nedenle ek prosedürlere maruz kalabilirsiniz. Schengen vize başvuru işlemleriniz ve hazırlamanız gereken evraklar hakkında ayrıntılı bilgi almak, başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak uzman Re-Vize danışmanlarıyla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.