BLOG

Schengen Vizesiyle İngiltere'ye Gidilebilir Mi?

A -A +
Schengen Vizesiyle İngiltere'ye Gidilebilir Mi?

İngiltere, Avrupa’nın en köklü ve prestijli ülkelerinden birisidir. Ankara Antlaşması sayesinde Türkiye’den yoğun bir göç de almaktadır. Kültürel mirası ve tarihi birikimiyle Avrupa’nın en çok turistik talep gören ülkelerinden birisi olan İngiltere, bu sebepten dolayı büyük bir turizm geliri elde etmektedir. Binlerce yıllık tarihe sahip olan bu ülkenin en büyük avantajlarından birisi de ada ülkesi olmasıdır. Ada ülkesi olması İngiltere’yi pek çok bakımdan özel kılan bir durumdur.

İngiltere ve Schengen

Schengen vizesi durumu İngiltere’yi istisna kılan durumlar arasında öne çıkmaktadır. AB ile yoğun bir iletişim halinde olmasına rağmen İngiltere, Schengen vizesi ile ziyaret edilebilen bir ülke değildir. Bunun temel sebeplerinden birisi İngiltere’nin Schengen’in kuruluş amaçlarından birisi olan ticaret antlaşmalarından daha farklı bir politika yürütüyor oluşudur. Bu durumun dışında İngiltere aynı zamanda vize prosedürleri konusunda son derece katı ve farklı stratejiler geliştiren bir ülkedir. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran kendi kültürü konusunda daha hassas olan İngiltere, kendine özgü vize prosedürleri uygulamaktadır.

İngiliz Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemenizdir. İngiliz Konsolosluğu vize başvurusu yapan kişilerin maddi durumunu her ayrıntısıyla ele almaktadır. Banka hesabınızda yüksek rakamların bulunması avantaj sağlar ancak burada hassas bir durum kesinlikle söz konusudur. Hesabınızda bulunan miktar aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalıdır. Ayrıca hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. İngiltere ekonomik şeffaflığa büyük önem vermektedir diyebiliriz.

İngiltere Vizesi İçin Nereye Başvurulur?

İngiltere vizesi doğrudan konsolosluktan değil, konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezlerinden alınmaktadır. Schengen Bölgesi’nde bulunmayan İngiltere’ye vize almak için her başvurunuzda bizzat giderek parmak izi vermeniz gerekecektir. Ayrıca İngiltere vize başvuru formları online olarak doldurulmaktadır ve son derece ayrıntılı bir süreçtir. Bundan dolayı da bu formların süreç hakkında bilgi sahibi kişilerce doldurulması çok önemlidir. İngiltere vizesi alırken profesyonel yardım almak bu sebepten dolayı adeta bir zorunluluktur. Çünkü vize konusunda ince eleyip sık dokuyan bir ülke olan İngiltere’ye vize almak yoğun bir titizlik ve tecrübe gerektirir. İngiltere’ye yapılan vize başvuruları başvurduğunuz vize türüne göre 14 ile 21 gün arasında sonuçlanmaktadır.

İngiltere Vizesine Dair

İngiltere vizesi hakkında dikkat etmek gereken bir diğer önemli nokta da yeşil pasaport sahiplerinin de vize uygulamasına tabi oldukları gerçeğidir. İngiltere’ye seyahat edecekseniz, pasaport geçmişiniz de büyük önem taşımaktadır ve bu önem vize başvurunuza yönelik daha önceden gittiğiniz ülkelere bağlı olarak olumlu veya olumsuz bir etki yaratabilir.

Tüm bu süreçlerle birlikte elbette İngiltere vizesi almak imkansız ya da çok zor değildir. Ancak dikkat edilmesi gereken noktaları profesyonel bir yardım ekibi ile hızlıca ve garanti bir şekilde yürütebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize süreçleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.