BLOG

Schengen Vizesiyle İngiltere’ye Gidilir Mi?

A -A +
Schengen Vizesiyle İngiltere’ye Gidilir Mi?
Schengen vizesi, toplamda 26 Avrupa ülkesini kapsayan, Schengen Topluluğu üye devletlerinin kendi aralarında uyguladıkları bir serbest dolaşım protokolüdür. Bu devletlerin büyük çoğunluğu aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte İsviçre, Norveç ve İzlanda, AB üyesi olmamalarına rağmen özel bir protokolle bu topluluğa dahil olmuştur. Bu 26 ülkenin vatandaşları, üye devletlerin sınırlarından pasaport kontrolü olmaksızın geçebilmektedir.
 
Herhangi bir Schengen üye devletinden Schengen vizesi alan Türk vatandaşları da bu serbest geçiş hakkından faydalanabilmektedir. Bununla birlikte, İngiltere özel bir statüye sahiptir. Son zamanlarda “Brexit” referandumu ile Avrupa Birliği’nden çıkışı gündeme gelen İngiltere, uzun yıllardır AB üyesi olmasına rağmen Schengen Anlaşması’na dahil olmayarak kendi vize prosedürlerini uygulamaya devam etmiştir. Bu nedenle, Schengen vizesi alanlar bu vizeyle İngiltere’ye seyahat edemezler.
 
İngiltere’den vize almak için İngiltere Konsolosluğu tarafından belirlenen prosedürler gereğince İngiltere vize başvurusu yapılmalıdır. İngiltere vize başvuruları Türkiye’de doğrudan konsolosluğa iletilmeyip aracı kurumlar vasıtasıyla yapılmaktadır.
 
İngiltere, en zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilir. Yeşil pasaport sahiplerine dahi vize uygulaması ve başvuruları çok titiz incelemelere tabi tutmasının bunda payı büyüktür. Ancak ilgili gereklilikleri doğru bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde İngiltere vize reddiyle karşılaşmanız için bir neden yoktur. İngiltere vize reddi, genellikle eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular veya iltica şüphesiyle meydana gelen bir durumdur. Vize reddi ile karşılaşmamak için başvurunuzun profesyonel bir anlayışla sürdürülmesi önemlidir. Bu nedenle, İngiltere vize başvurularında profesyonel danışmanlık hizmeti almanız en başta sizin yararınıza olacaktır.
 
İngiltere vize başvurularınızı bugüne kadar binlerce vize başvurusunun hızlı ve olumlu sonuçlanmasına vesile olan, tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi vize danışmanlık firmaları arasında tam profesyonel bir anlayışla faaliyet gösteren Re-Vize ekibimiz, İngiltere vizenizin olumlu sonuçlanması için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, niyet mektubunuzdan başvuru işlemlerine kadar tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirerek takibini sağlayacaktır. İngiltere vizesi hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımızla irtibata geçerek bizzat görüşebilirsiniz. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.