BLOG

Senegal Vize İşlemleri

A -A +
Senegal Vize İşlemleri

Batısında Atlas Okyanusu bulunan, 14 bölgeye ayrılmış şekilde yönetilen Senegal’de arkeolojik kazıların gösterdiği üzere, tarih öncesi çağlardan beri yerleşik yaşam vardır. Başkenti Dakar olan Senegal’de yaklaşık 14 milyon kişi yaşamaktadır. 

1960 yılında bağımsızlığını ilan eden Senegal’in resmi dili Fransızcadır. Wolof, Serer, Peul, Diola ve Mandinka dilleri de yaygın olarak konuşulmaktadır. Senegal Cumhuriyeti, çok partili başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. 

Tarıma dayalı olan Senegal ekonomisinde turizm de oldukça önemli bir yer tutar. Misafirperver tavırları, birbirlerine saygıyla ve hoşgörü ile yaklaşmaları Senegal halkının önemli bir özelliği olup selamlaşmaya oldukça önem vermektedirler. Balık, Senegal’in hem mutfağında hem de ekonomisinde önemli bir yer tutar. Pirinç, yer fıstığı, mısır ekmeği de diğer önemli yiyeceklerdendir. 

Yılın farklı dönemlerinde düzenlenen çeşitli festivaller ülkeye renk katmaktadır. Aralık ayının sonunda başlayıp Ocak ayının ilk günlerine kadar devam eden davul çalma gösterisi Abene şehrinde düzenlenir. St. Louis Caz Festivali Afrika’nın en büyük caz festivali olup her iki yılda bir Afrika ülkelerinden sanatçıların bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenlediği Dak’Art Biennale düzenlenmektedir. 

Senegal’i ziyaret etmek istiyorsanız pasaportunuza bağlı olarak vize almanız gerekebilir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Senegal seyahatlerinde vize işlemlerinden kısmen muaftır ancak umumi (bordo) pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Senegal’e yapacakları ziyaretlerinde amaçlarına ve mesleklerine uygun kategoriden başvurmaları gerekmekte olup eksik evrak veya yanlış bilgi ile yapacakları başvurunun kabul edilmesi mümkün olmamaktadır. 

Gerekli evrakları web sitesinden bularak, konsolosluktan bireysel başvuru yapabilirsiniz. Ancak prosedürlerin sık sık değişmesi, iki ülkenin farklı resmi tatilleri nedeniyle değişen başvuru süreleri ve başvuru sürecinin harfiyen yerine getirilmesi gereken bir prosedüre tabi olması nedeniyle bu konuda profesyonel yardım almanız hem maddi hem de manevi bir kayıp yaşamamanız adına en başta sizin yararınıza olacaktır. Senegal vize işlemleri için tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize güvenebilirsiniz. Uzman ekibimiz, başvuru evrakları ve vize işlemleri hakkında ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, vize işlemlerinizi adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. 

Alanlarında uzman ve deneyimli bir danışman kadrosuna sahip Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile vakit kaybetmeden sorunsuz Senegal vizesi alabilirsiniz. Vize işlemlerinizi başlatmak için bizimle iletişime geçebilir, dilerseniz İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.