BLOG

Seyahat Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

A -A +
Seyahat Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Yurt dışına çıkacak kişilerin mutlaka yanında bulundurması ve hazırlaması gereken bir takım belgeler vardır. Bunlardan ilki elbette vizedir. İkinci olarak ise yurt dışı seyahat sağlık sigortasının mutlaka yapılması gerekmektedir. Tüm AB ve Schengen ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke vize alımı sırasında ve kendi ülkelerine girişte seyahat sağlık sigortasını zorunlu hale getirmişlerdir. Dolayısıyla ziyaretçilerin vize ile birlikte sağlık sigortalarını hazırlamaları son derece mühimdir.

 Yurt Dışı Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası; seyahatlerinizde size, kaza ve ani hastalık durumunda güvence sağlarken sağlık danışmanlığı hizmetleri de sunar. Bununla birlikte yaptırmış olduğunuz Seyahat Sağlık Sigortası ile vize alabilme koşullarından bir tanesini yerine getirmekle kalmaz seyahatiniz sırasında karşılaşabileceğiniz her türlü kaza ve hastalık riskine karşıda önlem almış olursunuz. Seyahat sağlık sigortası en az 1 hafta ile en çok 1 yıllık süreleri kapsayacak şekilde yapılır. Elbette kapsam süresine göre sigorta ücretleri değişecektir. Sigortanız yurt dışında meydana gelen ve acil müdahale gerektiren durumlarda yahut vefat durumunda devreye girecektir. Ancak hastalanmanız halinde ihtiyaç duyabileceğiniz uzun süreli tedavi ne yazık ki ülkemizde hiçbir sigorta türü tarafından karşılanmamaktadır.

 Sağlık Sigortası İle İlgili Önemli Detaylar

Seyahat sağlık sigortanız diğer evraklarınızla birlikte vize başvuru dosyanıza eklenir, vize başvurunuz sonuçlandığında ise pasaportunuzla birlikte orijinal haliyle tarafınıza teslim edilir. Yurt dışına yapacağınız seyahatlerde, seyahat tarihlerinizin ilk ve son gününü kapsayıp tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan 30.000 € veya 50.000 $ teminatlı sağlık sigortası gibi seçenekler size tarafımızdan sunulmaktadır. Seyahat planınıza göre sağlık sigortanızı zaman geçirmeden yaptırmak istiyorsanız müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek yüz yüze bilgi alabilirsiniz.

 Schengen Vizesi Nedir?

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almanız gereken bir vize türüdür. Son derece titiz prosedürlere sahip olduğundan dolayı, başvuru esnasında profesyonel bir yardım alınması konsolosluklar tarafından dahi önerilmektedir.

 Uzman vize danışmanlarımız ile görüşerek hem vizenizi hem de sağlık sigortanızı en güvenli şekilde alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.