BLOG

Seyahat Süresinden Fazla Kaldım Tekrar Vize Alabilir Miyim?

A -A +
Seyahat Süresinden Fazla Kaldım Tekrar Vize Alabilir Miyim?

Yurtdışına yapacağınız seyahatlerde vize geçerlilik sürenizi kontrol etmeniz önemlidir. Konsolosluk tarafından verilen tarih aralığı ile o ülkede geçirdiğiniz gün sayısı farklı olabilmekte, bu durum bazı kişilerin izin verilen seyahat süresinden daha uzun süre yurtdışında kalmasına sebebiyet vermektedir. Gittiğiniz ülkede tanınan süreden daha uzun süre kalmanız halinde, bu durum gümrük memuru tarafından fark edilirse cezai işleme tabi olabilirsiniz. Cezai işlem kapsamında size verilen belgeleri kaybetmemeniz ve bir sonraki vize başvurunuzda durumu iyi açıklayan bir dilekçe yazmanız, gelecekteki vize başvurularınız için önemli olacaktır.

Vize sürenize dikkat etmediyseniz ve bu durum gümrük memuru tarafından da fark edilmezse, bir sonraki vize başvurunuzda pasaportunuz konsolosluk tarafından göç şubesine gönderilerek uzun süren işlemlere tabi tutulabilmektedir. Eğer vizeniz belirttiğiniz seyahat süresinden daha uzun bir süreyi kapsıyorsa fazla kalmanızda hiçbir sorun olmayacaktır. Vizenizin tarih aralığı ve kalış süresince (örn. 90 gün) dilediğiniz kadar yurtdışında kalabilirsiniz. Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.