BLOG

Sırbistan Vizesi Almak İçin 5 Önemli İpucu

A -A +
Sırbistan Vizesi Almak İçin 5 Önemli İpucu

Sırbistan, Balkanlar bölgesinin önde gelen ülkelerinden birisidir. Başkent Belgrad’ın tarihi atmosferi ve cazip fiyatlarıyla ülke binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Sırbistan’a dair en önemli detaylardan birisi de ülkenin vize konusunda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha az sorun çıkartıyor olmasıdır. Sırbistan, 90 güne kadar vizesiz bulunabileceğiniz bir ülkedir. Bu yüzden Türk vatandaşları gönül rahatlığı ile Sırbistan’a vize sahibi olmadan seyahat etme haklarından faydalanabilirler. Sırbistan’a gitmek her ne kadar kolay olsa da elbette ki kendisine has zorlukları mevcuttur. Bu zorlukların üstesinden gelebilmeniz adına Sırbistan vizesi almak için 5 önemli ipucunu sizler için derledik.

  1. Sırbistan Vatandaşı Bir Akraba Sahibi Olmak

Sırbistan vatandaşı bir akraba sahibi olmak size Sırbistan’a 90 günden uzun bir ziyarette bulunma konusunda büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Özellikle de Sırbistan vatandaşı akrabanız size yönelik bir davetiye mektubu yazdığı takdirde işiniz çok daha kolaylaşacak ve Sırp otoriteleri vizenizi kısa sürede onaylayacaktır.

  1. Sırbistan’da Eğitim Alma Hakkı Kazanmak

Eğer  öğrenciyseniz ve Sırbistan’da eğitim alma hakkı kazandıysanız yine 90 günün üstündeki vize türüne kısa sürede erişebilirsiniz. Sırbistan’da bir okula kabul olur olmaz, özel davetinizi okul size yollayacaktır. Bu belge aracılığıyla yapacağınız  uzun süreli bir vize başvurusu da resmi bir yön taşıdığı için kısa sürede konsolosluk tarafından onaylanacaktır.

  1. Schengen Vizesi Sahibi Olmak

Schengen vizesi, uluslararası bir prestije  sahiptir. Sırbistan her ne kadar Schengen Bölgesi’ne dahil olmayan bir ülke olsa da, Schengen vizesinin ağırlığı Sırbistan tarafından da tanınmaktadır. Yani daha önce bir AB ülkesine ziyarette bulunduysanız o ülkenin size vereceği Schengen vizesi, 90 günün üzerinde yapacağınız bir Sırbistan ziyaretinizi kolaylaştırabilir.

  1. Sırbistan’a Daha Önce Seyahat Etmiş Olmak

Şayet daha önce Sırbistan’da bulunmuşsanız Sırbistan vizesi almanız çok daha kolay olacaktır. Ülkeyi daha önce ziyaret etmişseniz uzun süreli bir vize başvurunuzun kabul edilme olasılığı çok yüksektir. Çünkü daha önce yaptığınız başvuruyu, ülke otoriteleri bir referans olarak alacaklardır. Özellikle daha önce yaptığınız ziyaret 90 günden az, vizesiz değil de vizeli bir ziyaret ise konsolosluk size çok daha pozitif bir şekilde bakacaktır.

  1. AB Vatandaşı Olmak

AB vatandaşıysanız, çok şanslısınız! Çünkü bu vatandaşlıkla birlikte AB’nin tümünü seyahat etmenize olanak tanıyan Schengen vizesine sahip olacaksınız. Sırbistan, Schengen prosedürüne dahil olmak için can atan bir ülke olduğundan dolayı bu vizeye vatandaşlık dolayısıyla sahip olan kişileri rahatça sınırlarından içeriye alan bir ülkedir.

Sırbistan’a gitmek ve Sırbistan vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve her türlü profesyonel desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.