BLOG

Sırbistan'a Vize Gerekiyor Mu?

A -A +
Sırbistan'a Vize Gerekiyor Mu?
Kuzeyde Macaristan, doğuda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Arnavutluk ve Makedonya, batıda Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Karadağ ile komşu olan, Balkanların en renkli ülkelerinden Sırbistan, kültürel zenginliği, renkli yaşam tarzı ve ekonomik standartları sayesinde özellikle son yıllarda turistlerin gözdesi konumuna gelmiştir. Başkenti Belgrad ile beraber Novi Sad, Nis, Novi Pazar ülkedeki diğer önemli şehirler olarak sıralanmaktadır. 
 
Sırbistan renkli yaşam tarzı, müzeleri ve galerileri, genç nüfusu ve sıcakkanlı insanları ile dikkat çeken bir ülkedir. Temmuz ayında gerçekleştirilen EXIT Müzik Festivali, akrobatların, dansçıların ve aktörlerin yer aldığı Sokak Sanatçıları Festivali, her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen Şehir Sinemaları Festivali Sırbistan’ı daha ilgi çekici hale getirmektedir. Ayrıca Sırbistan’ın konaklama imkânları açısından turistlere ekonomik ve konforlu hizmetler sunan otel, butik otel, hostel tarzı işletmelere sahip olması, Sırbistan’ı turistlerin tercihleri arasında ön sıralara yükselten önemli etkenlerden biri olmuştur.
 
Belgrad'da 12 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma” uyarınca, ilk giriş tarihinden itibaren, her altı ay içinde doksan günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaf olunmasına dair anlaşmaya varılmıştır. Bununla birlikte, Sırbistan’a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının pasaportlarının en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
 
Pasaport kontrolü esnasında sınır polisi gerekli gördüğünde yabancılara seyahat amaçlarını sorabilmektedir. Ülkede sorun yaşamamanız için uçak biletlerinizin bir kopyasını yanınızda taşımanız, otel rezervasyon teyidinizi oluşturmanız ve seyahat sağlık sigortanızı yaptırmanız tavsiye edilir. Bu belgeleri yanınızda taşıdığınız takdirde sınır geçişlerinizde sorun yaşama ihtimaliniz azalır.
 
Sırbistan’a seyahatiniz için ihtiyaç duyacağınız uçak bileti rezervasyonu, otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası gibi hizmetleri danışmanlık hizmeti veren tam yetkili profesyonel vize danışmanlık firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşlemlerinizi hemen başlatmak için Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizle irtibat kurabilir, dilerseniz randevu alarak tecrübeli danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Tüm seyahat dinamiklerine hakim olan danışmanlarımızın desteğiyle başvurunuzda zamandan kazanıp olumlu sonuç alma şansınızı artırmak için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.