BLOG

Şoför Vizesi Başvurusu İçin Nereye Müracaat Etmeliyim?

A -A +
Şoför Vizesi Başvurusu İçin Nereye Müracaat Etmeliyim?

Nakliye firmalarında şoför olarak çalışanların ülkeler arasında geçiş sağlayabilmek için almaları gereken vizeler şoför vizesi (nakliye vizesi) olarak adlandırılıyor. Her ülke bu vize tipini farklı bir şekilde konumlandırabiliyor. Yine tüm vize işlemlerinde olduğu gibi bu tür vizelerin alım koşulları da ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. 

Şoför Vizesi Nedir?

Örneğin Almanya’da genel olarak, şoför vizesi; Türkiye’deki bir şirkete bağlı olarak uluslararası taşımacılık için şoförlerin Schengen ülkelerine nakliye yapmasına olanak sağlayan bir C tipi vize olarak geçer. C tipi vizelerin sunduğu 6 ayda bir 90 günlük konaklama hakkı da sunarlar. Genellikle nakliye şirketlerinin çalışanları adına başvurduğu şoför vizesi başvurusunda her şoför için ayrı bir başvuru dosyası hazırlanmalıdır. 

Nereye Başvurulur?

Vize başvuruları başvurulacak ülkelerin konsolosluklarına, büyükelçiliklerine veya görevlendirdikleri vize işlem merkezlerine yapılmaktadır. Her ülkede istenen gerekli evraklar ve prosedürler farklılıklar göstermektedir. Şoför vizesi başvurularının takriben 10 gün içerisinde sonuçlanmaları öngörülür. Fakat durum ve başvurulan devlet kurumunun yoğunlukları gibi faktörler bu sürenin uzamasına sebep olabilir. 

Burada dikkat edilmesi gereken hususlardan biri, vize başvurusu yapmak için gereken belgeleri araştırmış, bu belgeleri elinizden geldiğince toparlamış olsanız dahi konsolosluk sizden ek belge de isteyebilir. Bu belgeleri anında temin etmek ve ibraz etmek durumundasınız. Ayrıca şoför vizesi başvurularında şoförlerin ayrı, çalıştıkları kurumların ayrı belgeler hazırlanması beklenmektedir. İş amaçlı olduğu için kısa sürede alınması arzu edilen belgeler olduğu için başvuruların olumsuz sonuç vermesi beraberinde maddi kayıpları da getirecektir. Böylelikle durum kolaylıkla belirsizliğe sürüklenebilir, bu durumda profesyonel yardım almaktan geri durmamalısınız. Vize danışmanlık şirketleri artık, bu vize alım süreçlerini herkes için kolaylaştırmak için varlar. 

Bize Ulaşın

Onca iş yoğunluğu arasında, kısa sürede netleşmesi gereken bir vize başvurusundan söz ediyoruz. Profesyonel vize danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak bir çeşit ayrıcalıktan çok, yavaş yavaş bir standart haline gelmeye başladı. Stresli ve son derece dikkatli bir biçimde takip edilmesi gereken vize başvuru süreçlerinin ağırlığını sizin yerinize sırtlayacak ve sizi onlarca kalem işten kurtarabilecek bir ekip arıyorsanız bize ulaşın. 

Profesyonel vize danışmanlık hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve onlardan yararlanmak için internet sitemizde yer alan online randevu formunu doldurup bizlerle iletişim sağlayabilirsiniz.
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.