BLOG

Soğuk Ülkenin İçinizi Isıtacak Şartları: Kanada Vizesi

A -A +
  Soğuk Ülkenin İçinizi Isıtacak Şartları: Kanada Vizesi

Refah seviyesi bakımından dünyanın en yaşanılası ülkelerinden biri olan Kanada, bugün pek çok ziyaretçinin uğrak yerlerinden biri olmuştur. Kuzey Amerika Kıtasının en kuzeyinde bulunan Kanada dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olup teknolojik ve ekonomik açıdan Amerika Birleşik Devletleri’ne benzetilmektedir. Britanya ve Fransa’nın kültürlerinin bir harmanı olan Kanada’nın başkenti Ottawa’dır. Eğitim alanında en çok tercih edilen, çok gelişmiş bir eğitim sistemine sahip olan Kanada’ya, Türkiye’den çok sayıda turist gitmektedir. Eğitim, ticaret ve göçten ziyade turistik ve aile-akraba ziyareti amacıyla da Türkiye’den çok sayıda turist ağırlayan Kanada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır.

Kanada Vizesi Almak Zor mudur?

Kanada, bu popülerliğinin de bir gereği olarak, katı vize prosedürleri uygulayan ülkelerden biri olarak görülmektedir. Kanada vize başvurusu yapan kişilerden pek çok belge talep edilmekte, istenen belgeler titiz bir değerlendirme sürecine tabi tutulmaktadır. Bu da Kanada’ya gitmeyi düşünenlerin “Kanada vizesi almak zor mu?” sorusunun yanıtını merak etmelerine neden olmaktadır. Bu yazımızda Kanada vize işlemleriyle ilgili bazı sorularınıza yanıt vermeyi hedefledik. Kanada vize işlemleri katı prosedürlere tabi olsa da bu durum tek başına vize almanıza engel değildir. Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen gereklilikleri harfiyen yerine getirdiğiniz ve ilgili koşulları sağladığınız takdirde başvurunuzun olumsuz sonuçlanması için herhangi bir neden yoktur!

Kanada Vize Reddi Hakkında

Kanada Konsolosluğu, zaman zaman çeşitli gerekçelerle bu beklentilerin karşılanamadığına kanaat getirerek vize başvurularını reddedebilir. Reddedilen başvurular ise, vize başvuru ücretinin iade edilmemesi bir yana, seyahat planlarının iptal olması nedeniyle maddi ve manevi kayıplara neden olabilmektedir. Ancak vize başvurunuzun reddedilmesi, tekrar başvuru yapamayacağınız anlamına gelmez. Doğru ve profesyonel bir anlayışla hareket ederek tekrar başvuru yapabilir, Kanada vizenizi alabilirsiniz! Reddedilen Kanada vizesine tekrar başvuru yapabilmek için öncelikle başvurunuzun hangi gerekçeyle reddedildiğini tespit etmek çok önemlidir. Örneğin, başvurunuz eksik veya hatalı evrak nedeniyle reddedildiyse bu evraklar doğru ve eksiksiz bilgilerle hazırlanarak yeniden başvuru dosyanıza eklenmelidir. Eğer Kanada Konsolosluğu yeterli maddi olanaklara sahip olmadığınız kanaatini taşıyorsa, sizin veya sponsorunuzun yeterli maddi güce sahip olduğunu gösteren belgeler eklenmelidir.

Her türlü vize işlemlerinizde profesyonel bir yardım almak ve Kanada vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.