BLOG

Sorunsuz Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Sorunsuz Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi almak kolay mı? Hiçbir yerden vize almak o kadar kolay değil. Yurt dışı vize işlemleri bir norm olarak karmaşıktır, zaman alan ve titizlikle incelenmesi gereken süreçlerdir. Amerika vizesi de buna istisna olmadığı gibi biz yine de, elimizden geldiğince sorunsuz Amerika vizesi alabilmek için neler yapılabileceğinizden bahsetmek istiyoruz.

Neler Gerekiyor?

ABD, Türkiye pasaportu olan vatandaşları Amerika vizesi prosedürüne tabi tutuyor. Amerika’ya seyahat etmeden önce İstanbul’da yer alan Amerika Başkonsolosluğu’na ya da Ankara’daki Amerika Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulunmanız gerekli. Eğer seyahat etme planınız varsa, vize başvuru ve kabul sürecinizi Amerika’ya gitmeyi planladığınız tarihten 6 ila 8 hafta öncesinden başlatmanız uygun olacaktır. Kısa süreli turistik, ticari ya da aile ziyareti amaçlı seyahat yapmayı düşünüyorsanız, “Göçmen olmayan vize” kategorisinde Amerika vize başvurusu yapmanız gerekiyor.

Bu vize başvurusunda hazırlamanız gereken pek çok farklı belge mevcut. Neredeyse her kişinin özel durumuna göre de değişkenlik gösterebiliyor. Ayrıca Amerika’ya göçmen olmayan vize almak niyetindeyseniz Amerika dışında bir ikametinizin olduğunu ayrıca Türkiye’de de güçlü sosyal ve ekonomik ilişkileriniz olduğunu belgelemeniz bekleniyor. Ayrıca yapacağınız ziyaretin nedenleri ve Amerika’da yapmak istediğiniz şeylerin de bir dökümü de bu belgelerin arasına ekleniyor. 

Anahtar Kelime “Eksiksiz”

Amerika turistik vize, Amerika ticari vize, Amerika ziyaretçi vizesi, Amerika öğrenci ve değişim vizesi Amerika tedavi amaçlı ziyaretçi vizesi ve Amerika transit vize dâhil göçmen olmayan tüm Amerika vizesi başvuru işlemleri için Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği’nden, İstanbul’da ise Amerikan Başkonsolosluğu’ndan randevu alınması gerekli. Tüm evraklarının istendiği şekilde, eksiksiz olarak tamamlanması, parmak izinizin kontrolü ve mülakatınız da burada yapılıyor. 

ABD vizesi başvurunuzun sonuçlanması, randevu yaptığınız konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yazının başında yaptığımız “6 ila 8 hafta öncesi” vurgusunun sebebi budur. Vizenizin onaylanıp onaylanmadığı, randevu tarihinde gerçekleştirdiğiniz mülakatta Konsolosluk vize bölümü yetkililerince tarafınıza bildirilir. 

Vizeniz onaylanması halinde pasaportunuz 3 iş günü içinde ikamet adresinize en yakın PTT merkezine ya da tercih ettiğiniz bir PTT merkezine gönderilir. Aklınızda bulunsun, eğer başvurunuz Amerikan Göçmenlik Yasası’nın 214(b) maddesine göre reddedildiyse, aynı başvurunun tekrarlanması mümkün olmuyor. 

Bize Ulaşın

Elbette ki tüm bu karmaşık süreçleri kendi başınıza uygulamak istemiyor ve Amerika vizesi başvurunuzun kabul edilmesini garantilemek istiyorsanız tarafımızla iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerimizden faydalanmak istiyorsanız internet sitemizde yer alan online randevu formunu doldurunuz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.