BLOG

Sorunsuz Polonya Eğitim Vizesi Almak İçin Püf Noktaları

A -A +
Sorunsuz Polonya Eğitim Vizesi Almak İçin Püf Noktaları

Avrupa'nın öğrenci dostu ülkelerinden biri olan Polonya, ülkemiz öğrencilerinin de sıklıkla eğitim için tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Polonya, Bologna Sürecine dahil olan eğitim turizminde uzun yıllardır ön planda olan bir ülkedir. Türkiye’den çok sayıda öğrencinin gerek Erasmus programı gerek dil okulu gerekse üniversite veya yüksek lisans eğitimi için büyük sıklıkla tercih ettiği bir ülke olan Polonya, Avrupa Birliği üyesidir. Eğitim Vizesi için yapacağınız Schengen Polonya Vizesi başvurusunda en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri motivasyon mektubunuzdur. Vize Dilekçesi ile karıştırılmaması gereken bu mektup o ülkede alacağınız eğitimi nasıl değerlendireceğiniz, Polonya’da kalacağınız süreyi nasıl değerlendireceğiniz, mali durumunuzun yeterliliği ve eğitim almak için neden Polonya’yı seçtiğiniz gibi konuları kısa ancak net bir şekilde belirttiğiniz bir mektuptur. Motivasyon mektubu ile ilgili daha detaylı bilgileri bize ulaşarak alabilirsiniz.

Doğru bilgiler ve doğru evraklarla başvuru yapmak çok önemlidir. Herhangi bir aksaklık yaşanması ihtimaline karşılık en geç 1 ay öncesinden vize başvuru işlemlerinize başlamanız gerekmektedir. Her başvurunun onaylanmadığını aklınızda bulundurarak kendinize itiraz süresi veya baştan başvuru yapma süresi tanımalısınız.  Pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonraki 6 ay daha geçerliliğinin koruması eğitim vizesi için istenen bir diğer unsurdur. Hazırladığınız belgelerin 3 aydan yeni olması ve asıllarının yanı sıra fotokopilerinin de sunulması istenmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki konsolosluklar gerekli gördüklerinde ekstra evrak talebinde bulunabilmektedirler.

Polonya Okulları Hakkında

Varşova Teknoloji Üniversitesi, Polonya'nın önde gelen teknoloji enstitülerinden ve Orta Avrupa'nın en büyük teknoloji enstitülerinden biridir ve bir devlet üniversitesidir. Varşova Teknoloji Üniversitesi, geçmişte Varşova’da faaliyet gösteren Polonya teknik üniversitelerinin köklü geleneğini sürdürmektedir. Bu geleneğin izi 1826’da kurulan Polytechnic Institute adlı enstitüye kadar sürülebilir. Varşova Teknoloji Üniversitesi, Bilimsel Dersler Birliği ve Varşova Kenti Yurttaşlar Komitesinin çabalarıyla 1915 yılında faaliyete başlamıştır. Kesintiye uğramadan faaliyet gösteren üniversite; nesiller boyu mezunlar vermiş, giderek artan bilimsel ve teknik başarılara imza atmıştır. Polonya’nın yalnızca en eski değil, aynı zamanda en iyi teknik üniversitesidir; Polonya üniversiteleri sıralamasında kendi kategorisine dokuz yıl üst üste birinci olmuştur. Varşova Teknoloji Üniversitesinde 180’in üzerinde araştırma grubu, organizasyon ve topluluk faaliyet göstermekte, 30’dan fazla çalışma alanında eğitim olanağı sunulmaktadır.

Polonya eğitim vizesi almak için uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.