BLOG

Stres ve Zorluk Yaşamadan Almanya Aile Birleşimi Vizesi Almak

A -A +
Stres ve Zorluk Yaşamadan Almanya Aile Birleşimi Vizesi Almak

Köklü tarihi, kendine has dokusu ve mimari yapıları ile Almanya "şairlerin ve düşünürlerin ülkesi" olarak bilinmektedir. A.B.'nin de kurucu ülkelerinden biri olan Almanya Federal Cumhuriyeti; kültür ve sanat zenginliğinin yanında, oldukça güçlü bir ülkedir. Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkeye bugün binlerce turist ve gezgin akın etmektedir. Ülkeye pek çok şekilde giriş yapmak mümkündür. Dolayısıyla pek çok vize çeşidi ile ülkeye giriş-çıkış yapabilirsiniz. Bu vize türlerinden biri de Almanya aile birleşimi vizesidir.

Almanya Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Almanya, Schengen Bölgesi’ne dahil olan bir ülkedir. Bu sebepten dolayı Almanya’ya gerçekleştirilecek herhangi bir seyahatten önce Schengen vizesi almak zorunlu bir durumdur. Şayet diplomatik veya yeşil pasaport sahibiyseniz önemli prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Değilseniz, alacağınız Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest bir dolaşım hakkını da size sağlayacaktır. Yani bu vizeyi alıp Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki Almanya vizesi ile seyahat edeceğinizden dolayı Schengen Bölgesi’ne Almanya’dan giriş yapmanız zorunludur.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin adı aile birleşimi vizesidir. Genel anlamda yabancı bir ülkenin vatandaşıyla yurt dışında evlilik yapan Türk vatandaşlarının başvurabileceği özel bir vize türüdür. Yani siz bir Türk vatandaşı olarak Almanya vatandaşı bir kişi ile Almanya'da evlenmek ve bu doğrultuda ülkeye gitmek istiyorsanız Almanya aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir. Bu yapısı nedeniyle turistik vize gibi diğer vize türlerinden çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olup başvuru süreci 3 ile 6 ay içinde tamamlanabilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Alırken Profesyonel Yardım Almalı mıyım?

Bu vize türü oldukça karmaşık detaylar ve titiz prosedürler içerdiğinden dolayı, herhangi bir maddi ve manevi kayıp yaşanmaması adına profesyonel bir yardım almanız gerektiğini tavsiye ederiz. Bugün artık bu tip durumlar için konsolosluklar dahi profesyonel bir desteğin önemini vurgulamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve Almanya aile birleşimi vizesini en kısa sürede olumlu bir şekilde çıkarabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.