BLOG

Tarih Kokan Sokaklarıyla Belçika

A -A +
Tarih Kokan Sokaklarıyla Belçika

Tarih kokan sokaklarıyla Belçika, Avrupa'nın en kendine has ve güzel ülkelerinden biridir.  Hem coğrafi konumu, hem de tarihi dokusu ile Avrupa’nın kalbi diyebileceğimiz ülkenin nüfusu 11,35 milyon'dur. Waffle ve çikolatanın anavatanı olan Belçika, ziyaretçilerine keyifli bir ziyafet sunarken, tarihi yapıları ile de ayrı bir görsel şölen sunmaktadır. Ayrıca Türkiye vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için Belçika gezinizden önce Belçika vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Resmi dilleri arasında Flemenkçe, Fransızca ve Almanca bulunmaktadır. Dolayısıyla ülkeyi gezerken çok fazla yabancı dil sorunu çekmeyeceksiniz demektir. Para birimi olarak Euro kullanmalarına rağmen ülke, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla nispeten daha uygun bir yerdir. Biraları, yemekleri, kafeleri ve lokantaları ile Belçika, harika bir gezi için size kapılarını açan keyifli ülkelerden biridir diyebiliriz.

Belçika Hakkında Kısa Bilgiler

Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda ile sınırı vardır.

Ülkenin resmi adı Belçika Krallığı’dır.

Avrupa’nın en yüksek ve en fazla vergi ödeyen ülkesidir.

Yüzölçümü 30.528 kilometre karedir.

Başkenti Brüksel’de 1 milyon civarında kişi yaşamaktadır.

Kriket, Belçika asıllı bir spordur.

Brüksel Adalet Sarayı dünyanın en büyük adalet sarayıdır ve görkemli mimarisi ile dikkat çekmektedir.

Belçika'da Nereleri Gezmeliyim?

Ülkede çok fazla gezilecek tarihi yer ve yapı vardır. Brüksel, Bruges, Anvers, Ghent, Liege, Mons en çok ziyaret edilen yerleri arasındadır. Özellikle başkent Brüksel; Flemenk, Alman ve Fransız kültürüyle harmanlanmış, kendine has bir şehirdir. Burada pek çok farklı yapıyı ve etkileşimi bir arada görmeniz mümkündür. Grand Place, Place du Grand Sablon, St. Catherine Kilisesi ve Çizgi Roman Müzesi şehirde mutlaka gezmeniz gereken yerlerin başında yer almaktadır.

Belçika Vize Süreci

A.B üyesi olan Belçika, Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye  vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Bir Belçika vizesi ile 26 ülkeye seyahat etme hakkı kazanırsınız. Seyahat amacınıza göre başvuracağınız vize türü çeşitlilik göstermektedir. Bu vize türleri arasında; Çalışma Vizesi, Eğitim Vizesi, Aile Birleşimi, Ticari Vize, Emekli Vizesi, İşveren Vizesi, Belçika Turistik (Çalışan) Vize, Belçika Turistik (Kamu Çalışanı) Vize, Belçika Turistik (Öğrenci) Vizesi bulunmaktadır.

Ülkeye yapacağınız tüm vize işlemlerinde sunacağınız evraklarınız, eksiksiz bir şekilde hazırlanıp konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Eksik ve hatalı doldurulan evraklar vize sürecinizi olumsuz etkilemektedir. Vize prosedürlerinin sıkıcı ve detaylı tüm işlemlerinden muaf olmak için profesyonel bir yardım almanız önemli bir durumdur. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek profesyonel bir destek alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.