BLOG

Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Görmek İçin Yunanistan Vizesi

A -A +
Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Görmek İçin Yunanistan Vizesi

Komşu ülke Yunanistan; masalsı güzelliği, kendine has kültürü ve tarihi yapıları ile ülkemizden pek çok turistin gittiği ve ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke olduğu için, Yunanistan'a gitmeden önce Yunanistan vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Vize türünüz seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik gösterecektir. Bu durumda sizden istenen belgeler de buna paralel olarak değişecektir. İşte burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vize başvurusu yaparken sizden istenen belgeleri eksiksiz ve tam bir şekilde konsolosluğa sunmanız durumudur.

Yunanistan ayrıca bir Schengen bölgesi ülkesidir. Yeşil (hususi), gri (hizmet), siyah (diplomatik) pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 günlük konaklamaları vizeden muaf tutulurken, bordo (umumi) pasaport sahiplerinin Schengen Yunanistan vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Yunanistan ziyaretlerinizde almanız gereken Schengen vizesi için prosedürleriniz ve işlem süreciniz mesleğinize ve ziyaret amacınıza göre değişmektedir. Turistik amaçla ziyaret edecek olan vatandaşların mesleklerine göre hazırlamaları gereken evrak listesi değişiklik göstermektedir.

İstenilen Belgeler Nelerdir?

Yunanistan Schengen turistik vizesi için gerekli standart evraklar; yıpranmamış ve güncel pasaportunuz, iki adet uygun ölçülerde biyometrik fotoğrafınız, kimlik fotokopiniz, vize talep dilekçeniz, banka hesap özetiniz, konaklama ve transfer rezervasyon bilgileriniz, mesleki durumunuzu gösteren belgeler şeklindedir. Mesleğiniz, kalacağınız süre gibi durumlar ekstra evrakları gerektirebilir. Bu nedenle ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçmenizde fayda vardır. Doğru kategoride, doğru evrak listesi ile hazırlamış olduğunuz dosyayı konsolosluklara, elçiliklere ya da yetkili vize şirketlerine giderek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Aklınızda bulunması gereken iki unsur vardır; bunlardan ilki konsolosluklar gerekli gördüğü halde sizden ekstra evrak isteyebilirler, diğeri ise ilk kez Schengen vizesine başvuracak vatandaşların konsolosluğa bizzat giderek parmak izi vermeleri gerektiğidir.

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firması olarak, uzun yıllardır bu alanda doğru bir şekilde hizmet vererek sizleri maddi, manevi kayıp yaşamadan istediğiniz ülkeye seyahat edebilmeniz için çalışmaktayız. Danışman kadromuz, alanlarında uzman ve deneyim sahibi kişiler olup başvuru sürecini sizin adınıza yürüterek herhangi bir prosedürü atlamadığınızdan emin olurlar. Böylece başvurunuzun reddedilme olasılığını minimuma indirmiş olursunuz. Danışmanlarımız aynı zamanda transfer, konaklama ve seyahat sağlık sigortası gibi vizeniz için gerekli diğer konularda da ücretsiz danışmanlık sunmaktadırlar. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.