BLOG

Tek Giriş ve Çok Giriş Vize Ne Demektir?

A -A +
Tek Giriş ve Çok Giriş Vize Ne Demektir?

Yurt dışına çıkacak kişilerin en çok üstüne düştüğü konulardan biri de hiç şüphesiz vize sürecidir. Vize süreçleri ülkelerin kendilerine has prosedürlerinden ya da vize türlerinden dolayı bir takım farklı ve hassas süreçler içerebilmektedir. Bu durumda dikkat edilmesi gereken bir çok nokta vardır. Eğer siz doğru evraklarla doğru bir vize türüne başvuru yapmışsanız vizeniz elbette olumlu sonuçlanır ancak aksi taktirde vize reddi ile karşılaşmanız mümkündür. Peki bu bağlamda tek giriş ve çok giriş vize ne demektir?

Tek Girişli Ve Çok Girişli Vize Ne Anlama Gelir?

Eğer siz Schengen bölgesine ait bir ülkeye gidecekseniz vizenizi tek girişli ve çok girişli olacak şekilde alabilirsiniz. Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Buradaki en önemli ayrım;tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Eğer birden fazla ülkeyi ziyaret edecekseniz başvurmanız gereken vize türü çok girişli Schengen vizesidir.

Schengen vizesi 1995 yılında, Schengen anlaşmasına dahil olan ülkelerin, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin arasında seyahat engelini kaldırma amacıyla oluşturulmuş bir vizedir. Bu anlaşma sayesinde taraf ülkelerin vatandaşları 90 güne kadar herhangi bir prosedüre takılmadan rahatça seyahat edebilmektedirler.

Başvuru Süreçleri Nasıl Gerçekleşmektedir?

Çok girişli vize alma konusunda belli başlı koşulları şöyle sıralayabiliriz: Evraklarınız güçlü olmalı, iş hayatınız aralıksız devam ediyor olmalı, seyahat amacınız inandırıcı olmalı, daha önce vize aldıysanız vizenizi doğru kullanmış olmalısınız. Bu koşullar dahilinde çok girişli vize alabilirsiniz. Çalışma durumunuza göre evraklarınızı bize ilettiğiniz takdirde önce seyahat tarihinize göre randevu alınacaktır. İlk kez vize alıyorsanız parmak izi vermek için randevuya şahsen gelmeniz gerekmektedir. Randevunuz süresince firma yetkililerimizden biri işlemlerinizin sorunsuz ilerlediğinden emin olmak için yardımcı olmaktadır. Parmak izi verdiyseniz, yine evraklarınızı teslim ettiğinizde adınıza randevu alınacak, başvurunuz yetkili çalışanlarımız tarafından hızlı ve eksiksiz şekilde yapılacaktır. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra ise vizeniz sonuçlanana kadar başvurunuz firmamız tarafından takip edilir, pasaportunuz başvuru merkezine ulaştığında teslim alınıp sizlere iletilir.

Vize süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.