BLOG

Tek Girişli Schengen Vizesi İle Bulgaristan’a Gidilir Mi?

A -A +
Tek Girişli Schengen Vizesi İle Bulgaristan’a Gidilir Mi?

Schengen vizesi 1995 yılında, Schengen anlaşmasına dahil olan ülkelerin, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin arasında seyahat engelini kaldırma amacıyla oluşturulmuş bir vizedir. Bu anlaşma sayesinde taraf ülkelerin vatandaşları 90 güne kadar herhangi bir prosedüre takılmadan rahatça seyahat edebilmektedirler. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Yeşil, Gri ve Siyah pasaporta sahiplerse vize uygulamasına tabi tutulmadan Schengen ülkelerine seyahat edebiliyorlar. Ancak Umumi (Bordo) pasaport sahipleri amaçlarına uygun kategoriden başvuru yaparak Schengen vizesi almadan bu ülkelere seyahat edememektedirler. 

Peki hangi ülkeler Schengen vizesine tabidir? 

Avrupa Birliği üyelerinden, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve AB üyesi olmayan Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre ülkeleri Schengen anlaşmasına taraf ülkelerdir. 

Schengen vizesi, tek ve çok girişli olarak alınabilmektedir. Tek girişli Schengen vizesi aldığınızda, örneğin Almanya Schengen vizesi alarak seyahatinizi önce Almanya’ya gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Almanya’ya indikten sonra diğer üye ülkelere seyahat edebilirsiniz. Ancak çok girişli Schengen vizesi aldığınızda herhangi bir Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye’nin sınır komşusu Bulgaristan, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Bulgaristan’a seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlar, hali hazırda Schengen vizesine sahiplerse ayrıca Bulgaristan vizesi almadan ülkeye giriş yapabilirler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken unsur çok girişli Schengen vizesine sahip olmaktır. Tek girişli Schengen vizesine sahipseniz Bulgaristan seyahatinizde Schengen vizenizi kullanamazsınız. Bu durumda Bulgaristan vizesi almanız gerekir.

Schengen vize başvurularınız için alanlarında uzman ve deneyimli danışman kadrosuna sahip olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı şirketimize başvurabilirsiniz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizde danışmanlarımızla birebir görüşerek ihtiyaç duyduğunuz bilgiyi alabilir ve vize başvurularınızı başlatabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım konularında da danışmanlık alabileceğiniz ofislerimizden randevu almak için Online Randevu Formu, Canlı Destek hattı ve telefon numaralarımızı kullanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.