BLOG

Ticaret Hacmimizin Her Gün Geliştiği Afrika İncisi: Gana

A -A +
Ticaret Hacmimizin Her Gün Geliştiği Afrika İncisi: Gana

Ticaret hacmimizin her gün geliştiği Afrika incisi Gana, zengin maden yatakları nedeniyle birçok ülkeyle ithalat ve ihracat ortaklığı olan bir ülkedir. Gana'da bulunan ve meteor düşmesi sonucu oluştuğu düşünülen Bosumtvi Gölü, turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. 28 milyondan fazla nüfusu bulunan ülkenin iklimi tropikal iklimdir. Başkent Akra ise kültür ve ticaret açısından en gelişmiş şehirlerinden biridir.

Gana Ve Türkiye İlişkileri

Gana'nın 1957 yılında bağımsızlığını kazanması ile birlikte 1958 yılında ülkemiz ile birlikte diplomatik ilişki kurulmuştur. Daha sonra ilişkiler belirgin bir şekilde güçlenerek 2016 yılında Gana ve Türkiye ilişkisi yeni bir ivme kazanmıştır. Bu yeni ivme sayesinde ise yeni anlaşmalar ve mutabakat muhtırası imzalanmış olup iki ülke arasındaki diplomatik süreçler iyice güçlenmiştir diyebiliriz.

Şu anda iki ülke arasındaki ticaret hacmi oldukça gelişmiş olup, pek çok vatandaşımız Gana'ya çalışmaya gitmektedir. 261 Türk vatandaşının yaşadığı Gana’da geçtiğimiz yıllarda iki ülkenin kaynaşması adına “Türkiye Haftası” düzenlenmiştir. Ayrıca iki ülke için Karma Ekonomik Komisyon bugüne kadar 4 kez toplanmıştır. Son toplantı ise 14-16 Nisan 2014 tarihlerinde başkent Akra’da düzenlenmiştir.

Gana Vizesi Hakkında

Gana Cumhuriyeti, Diplomatik pasaport sahibi T.C vatandaşlarını vizeden muaf tutarken, Hususi ve Umumi pasaport sahiplerine vize uygulayan bir ülkedir. Vize tipleri arasında Standart ve Express vize dediğimiz iki vize türü bulunmaktadır. Standart vize 5-7 gün içerisinde sonuçlanırken, Express vize 48 saat içinde sonuçlanmaktadır. Express vize, adından da anlaşılacağı üzere daha hızlı bir sonuç vermektedir. Ayrıca Gana, Türk vatandaşlarının vize başvurusu yaparken sarıhumma aşısı yaptırmalarını ve uluslararası aşı sertifikası almalarını zorunlu tutmaktadır. Bir diğer önemli nokta ise Gana’da uzun süre kalacak olan vatandaşların Hepatit A-B, Tifo, Menenjit, Difteri, Tetanos aşıları olmaları da önemle tavsiye edilmektedir.

Gana'da gezilecek yerler arasında Wli Waterfalls, Cape Coast Castle, Elmina Castle, Kakum National Park gibi tarihi ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Tropikal iklimin var olduğu ülke özellikle doğası gereği oldukça egzotiktir diyebiliriz.

Diplomatik ilişkilerin bu denli yüksek olduğu Gana'ya gitmek ve Gana vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Gana vize başvuruları için profesyonel bir yardım tüm uzmanlar tarafından önerilmektedir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.