BLOG

Ticari İngiltere Vizesi Almak Zor Mu?

A -A +
Ticari İngiltere Vizesi Almak Zor Mu?

Birleşik Krallık’ın merkez ülkesi diyebileceğimiz, dünyanın en gelişmiş, en büyük ve en köklü ülkelerinden biri olan İngiltere güçlü bir ekonomiye, sağlam bir eğitim sistemine ve siyasi/sosyal politikalara sahiptir. 

Türkiye’den her yıl çok sayıda turisti ağırlayan İngiltere, Türklerin ticaret, dil/üniversite eğitimi, turizm ve aile ziyareti gibi amaçlarla sık sık ziyaret ettiği bir ülkedir. İngiltere artık Avrupa Birliği’nde yer almadığı için Schengen vizesine de dahil olmayan bir ülkedir. Eskiden beri kendisi için ayrı vize uygulaması yapan İngiltere’ye seyahat edecek vatandaşların daha sonra Schengen bölgesine dahil bir ülkeye geçiş yapmaları halinde halihazırda Schengen vizesi almış olmaları gerekmektedir. İngiltere, Türkiye vatandaşlarından diplomatik (siyah) pasaport sahipleri hariç tüm pasaport tiplerini vizeye tabii tutmaktadır. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde en fazla 90 gün konaklamalı olarak İngiltere’de kalabilmektedirler. 

İngiltere Birleşik Krallık topraklarını iş toplantısı/konferans-fuar katılımı amacıyla, iş görüşmesi veya akademik araştırma için ziyaret edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının akademisyen-doktor-diş hekimleri de dahil olmak üzere alması gereken İş Ziyaretçisi Vizesi (Ticari Vize) kısa süreli tek ya da çok girişli olarak alınabilmektedir. İngiltere’ye düzenli olarak seyahat edeceğini nedenleriyle belgelediğinde uzun süreli vize de alabilen vatandaşlar yine de 6 aydan daha fazla kesintisiz olarak İngiltere’de konaklayamazlar. 

İngiltere Ticari Vize işlemleri için hazırlamanız gereken evraklar noter onaylı, mühürlü, tercümanın adı ve iletişim adreslerinin bulunacağı şekilde İngilizceye çevrilmiş olmalı ve aslına uygun çevrildiği belirtilmelidir. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, dönüş tarihinizden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmalı ve en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir. Orijinal ve antetli kağıda, imza ve kaşeli olarak, sizi İngiltere’ye davet eden kişi-kurum-kuruluş tarafından hazırlanan Davetiye Mektubunda, davet eden ve edilen kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri, seyahat nedeni, süresi, seyahatin sponsoru gibi bilgiler yer almalıdır. Fuar veya organizasyona katılım için gerçekleşecek seyahatte giriş kartı, bilet, davetiye gibi belgeler ibraz edilmelidir. 

İngiltere seyahatinizi karşılayacak maddi kaynak banka hesabında bulunmalı ve belirtilmelidir. Son 6 aylık aktif banka hesap cüzdanı ve dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu, çalıştığınız kurum-şirket tarafından işvereninizin doldurduğu işe başlangıç tarihiniz, pozisyonunuz, maaşınız, şirketin iletişim bilgileri, imzalı ve kaşeli olarak belgelenmelidir. Bu belgelerin haricinde bir de mesleğiniz ile ilgili dokümanları vize başvuru dosyanızda bulundurmanız gerekmektedir. 

Karmaşık prosedürlere sahip İngiltere vizesini alırken başvuru yaptığınız konsolosluk duruma göre sizden ek evraklar talep edebilmektedir. Vize talebinizde konsoloslukların özel gün-tatil gibi durumlarını göz önünde bulundurmanızı ve herhangi bir uzama durumuna karşılık işlemlerinizi en az bir ay öncesinden başlatmanızı tavsiye ederiz. 

Biometrik veri alımı haricinde bütün vize prosedürlerini sizin adınıza yürütmesi için yetkili bir vize şirketi ile anlaşabilirsiniz. Uzun yıllardır bu sektörün içerisinde deneyimli ve uzman danışman kadrosuyla faaliyetlerini yürüten yetkili vize şirketi Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışmanız, maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama ihtimalinizi minimuma düşürerek yapacağınız seyahati gönül rahatlığıyla planlamanızı sağlar. Sorunsuz İngiltere Vizesi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.