BLOG

Transit Geçiş İçin Vize İsteyen Ülkeler

A -A +
Transit Geçiş İçin Vize İsteyen Ülkeler

Önce transit vize ve transit geçiş ülkeleri ifadelerinin ne anlama geldiklerini açıklayalım. Bir ülkeye giderken aktarmalı uçak bileti alabilir, bu bileti daha ucuz olduğu için veya aktarmasız uçuş yapılmadığı için tercih etmiş olabilirsiniz. Fakat aktarma yapacağınız ülkeden geçebilmek için transit vize çıkartmanız gerekmektedir.

Transit geçiş vizesi aldığınızda aktarma yapacağınız ülkedeki hava limanının transit geçiş salonunda bekleyeceksiniz. Bu vize ile hava limanından dışarı çıkmanız mümkün değildir. Bagajınızı da alamazsınız. O ülkede sadece geçiş için bulunduğunuzdan dolayı başka bir işlem yapmanıza izin verilmeyecektir.

Transit vize isteyen ülkelerden geçiş yapacağınız halde transit vizeniz bulunmuyorsa hava limanındaki görevliler tarafından uçağa alınmazsınız. Daha da kötüsü, geçiş yaptığınız ülkedeki polisler tarafından cezaya çarptırılıp sınırdışı edilirsiniz.

Transit vizelerin tek yönlü ya da çift yönlü olması ile sizin ilgilenmenize gerek yoktur. Gerekli evrakları teslim ettiğinizde uçak biletleri ve bekleme süresine göre kaç yönlü olacağına karar verilerek vizeniz düzenlenmektedir. Bu konu ile uğraşmanıza gerek yoktur.

TRANSİT VİZE İSTEYEN ÜLKELER

Aktarma yapabilmeniz için vize isteyen ülkeler bulunmaktadır. Transit geçiş vize ülkeleri şunlardır.

  • Almanya
  • İngiltere
  • Çek Cumhuriyeti
  • Yunanistan
  • Amerika
  • Kanada

Bu ülkeler arasında Schengen vizesine sahip olanlar için transit vize istemeyenler bulunmaktadır. O ülkeler şunlardır.

  • Almanya
  • Çek Cumhuriyeti
  • İsviçre
  • Yunanistan

TRANSİT VİZE ÇIKARTABİLMEK İÇİN İSTENİLEN EVRAKLAR

Ülkeler arasında transit vize için istenilen evraklarda değişiklik görülmektedir. Fakat genel olarak istenilen evraklar şu şekildedir.

  • Transit vize başvuru formu kişi tarafından el yazısı ile tam ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
  • Otel rezervasyonunu gösteren belge
  • Gidiş-dönüş uçak biletleri
  • Gideceğiniz ülkeye ait vize, vizeniz yok ise bunu gösteren belge
  • 6 ay geçerlilik taşıyan pasaport
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası yaptırılmalı
  • Konsolosluğa yazılmış transit vize talep dilekçesi

BAZI ÜLKELERE GÖRE TRANSİT VİZE UYGULAMA ÇEŞİTLERİ

Her ülke transit vize için farklı evraklar ve işlemler istemektedir. Bazı ülkelerin gerekli kıldığı işlemler şu şekildedir.

1-         İngiltere: bu ülkeden transit geçiş yapacaksanız transit vize almanız gerekmektedir. Bazı koşullarda bu ülkeden alınacak transit vizeden muaf olunabilmektedir. O koşullar şunlardır: Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD ülkelerine giriş vizeniz var ve bu ülkelere 6 ay önce giriş yaptıysanız vize çıkartmanıza gerek yoktur.

2-         Bulgaristan transit vize sistemi: Schengen vizeniz yok ise transit vize almanız gerekmektedir. 6 aylık veya 1 yıllık çoklu transit geçiş vizesi alma şansı vermektedir. Bu belgeyi alabilmek için yoğun iş programınızda çok sık giriş çıkış yaptığınızı belgelemeniz gerekmektedir. Sınır kapısında vize alma şansınız yoktur.

3-         Almanya transit vize sistemi: Almanya, en çok aktarma yapılan ülkeler arasında bulunmaktadır. Bunun sebebi ise coğrafi konumudur. Schengen vizesine sahip değilseniz ya da ABD’de oturma izniniz bulunmuyorsa transit vize almak zorunda kalacaksınız. Bu koşullara sahip olanlar transit vizeden muaftır.

4-         Fransa transit vize sistemi: Fransa'nın başkenti Paris, transit geçiş için çok uygun bir bölgedir. Fransa, Türkiye vatandaşlarından transit vize talep etmemektedir. Fakat uçuş saatleri arasındaki süre 24 saati aşmamalıdır. Bu durumda vize alınması gerekecektir. Herhangi bir sorun yaşamamak için uçak biletleri arasındaki saat farkına dikkat edilmelidir. Güney Amerika'ya uçuş yapacaksanız bu uçuşlar için farklı durumlar olabilir. Bu nedenden ötürü uçuş yapacağınız hava yolundan onay alın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.