BLOG

Transit Vize İsteyen Ülkeler Hangileridir?

A -A +
Transit Vize İsteyen Ülkeler Hangileridir?

Transit vize, aktarmalı seyahatlerde zaman zaman karşı karşıya kalınan bir zorunluluk olup aktarma yapılacak ülkede geçirilen sürenin 24 saati geçmediği durumlarda aktarma yapılan bazı ülkeler tarafından talep edilmektedir. Örneğin, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak İngiltere’ye gitmek istiyorsunuz ve uçuş planınız Almanya’da aktarma yapmanızı gerektiriyor. Bu durumda, aktarma yapacağınız havalimanı uluslararası nitelik taşımıyorsa pasaport-vize kontrolünden geçerek Almanya topraklarına resmen giriş yapmak durumunda kalacaksınız. Almanya topraklarına resmi giriş yapabilmek için ise transit Schengen vizenizi ibraz etmeniz gerekecektir.

Transit vize isteyen popüler ülkeler arasında İngiltere, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, Çin, İsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler bulunmaktadır. Transit vizenin diğer vize türleri gibi bir başvuru sürecine tabi olduğunu akılda bulundurmak gerekir, bu nedenle transit vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden önce makul bir süre içinde başlatmalısınız. 

Transit vize başvurunuz kapsamında hazırlayacağınız evraklar, transit vize başvurusunda bulunacağınız ülkeye ve çalışma durumunuza göre değişecektir. Ancak her ülkenin istediği evraklar arasında vize talep dilekçesi, gelir durumunuzu gösteren belge, pasaportunuz ve seyahat edeceğiniz ülke için satın aldığınız veya rezervasyon yaptırdığınız uçak bileti gibi belgeler yer almaktadır. 

Transit vize başvurusu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz bugüne kadar yüzlerce vize başvurusunu olumlu sonuçlandırmış olan tecrübeli ve uzman Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. 

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.