BLOG

Transit Vize Nedir? Nasıl Alınır? Hangi Ülkeler Transit Vize Uyguluyor?

A -A +
Transit Vize Nedir? Nasıl Alınır? Hangi Ülkeler Transit Vize Uyguluyor?

Herhangi bir ülkeye gitmek istediğinizde, başka bir ülkeden aktarma yaptığınız zaman transit vize işlemi uygulanır. Transit vize, seyahatinize göre verilen bir vize türüdür diyebiliriz. Eğer aktarma yapacağınız ülke için bu belge elinizde yoksa, sınır dışı edilme ihtimaliniz çok yüksektir. Çünkü bu vize türü, yasal zorunluluğu olan bir uygulamadır.

Avrupa'da bulunan hemen hemen bütün ülkeler transit vize istemektedirler. Seyahatiniz için oldukça önemli olan bu belgeyi profesyonel bir ekip ile beraber almanız oldukça mühim bir konudur. Zira transit vize işlemleri oldukça titiz detaylar içermektedir. Pek çok ülke için almanız gereken bu vize türü ile alakalı üç önemli ülkeyi sizler için açıkladık.

Almanya Ve Transit Vize İşlemleri

Almanya’dan transit vize almak istediğiniz zaman çalışma durumunuza ve seyahatinize göre hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Transit vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, nereye gideceğinizi ve Almanya’dan hangi tarihlerde aktarma yapacağınızı net bir şekilde belirtmenizdir. 2014’te yürürlüğe giren bu önemli uygulamaya göre, ilk kez başvuru yapıyorsanız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek için konsoloslukta hazır bulunmanız gerekmektedir. Verdiğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olmaktadır. Bu işlemin ardından tüm süreç profesyonel ekibimiz tarafından sizin adınıza yürütülmektedir.

İngiltere Transit Vizesi

Direct Airside Transit Visa adlı vize, havalimanından çıkmadan ve sınır kontrolünden geçmeden, 24 saatlik süre içinde aktarmalı uçuşunuz ile birlikte seyahatinize devam edeceğiniz bir vize türüdür. Visitor in Transit Visa başvurusu ise sınır kontrolünden geçmek ile birlikte ülkeyi 48 saat içinde terk edeceğiniz durumlarda yapmanız gereken bir başvurudur. Bu iki vize türündeki detaya dikkat etmek gerekmektedir. Ayrıca İngiltere transit vize başvurularını seyahatinizden en az 1 ay önce yapmanız gerekmektedir.

Hollanda Transit Vize İle Aktarım

Diğer ülkelerde olduğu gibi Hollanda transit vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, nereye gideceğinizi ve Hollanda’dan hangi tarihlerde aktarma yapacağınızı net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir.

Transit Vize İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Transit vize almanız için gereken evraklar ve belgeler, turistik vize başvurusu yaptığınız sırada istenen evraklarla aynıdır. Yalnızca aktarma yapacağınız üçüncü ülkeye aldığınız bileti eklemeniz gerekmektedir. Eğer biletinizi unutursanız transit vize almanız mümkün değildir. Bunlar arasında aile gelir beyanı, şahsi banka dökümü, davetiye vb. belgeler de yer almaktadır.

Her türlü vize işlemlerinizde profesyonel bir yardım alabilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.