BLOG

Transit Vize Problemi Yaşamayacağınız Ülkeler

A -A +
Transit Vize Problemi Yaşamayacağınız Ülkeler

Transit vize, aktarmalı seyahatlerde bazı ülkeler tarafından talep edilen son derece önemli bir vize türüdür. Transit vize koşulları, pek çok parametreye bağlı olarak değişecektir. 2020 yılı itibariyle transit vize koşulları ve kuralları arasında havalimanı geçiş kuralları, kullanılan havayolu, uçuş aktarma süresi, havalimanında transit salonu bulunup bulunmadığı gibi değişkenler sıralanabilir. Örneğin, transit salonu bulunan büyük havalimanlarından aktarma yapacaksanız 6 saati geçmeyen uçuşlarda transit vize almanız gerekmez, çünkü diğer uçuşunuza geçmek için resmi pasaport kontrolüne tabi olmayacağınız için aynı salondan aktarma yapabilirsiniz. Peki hangi ülkelerden transit vize uygulaması yoktur?

Transit Vize İstemeyen Ülkeler

Normal şartlarda havalimanlarında aktarma yapacak yolculardan transit vize talep eden bir ülke olan Kanada, geçerli bir ABD vizeniz olması halinde sizden transit vize talep etmeyecektir. Aynı şekilde, geçerli Schengen vizeniz bulunması halinde Avrupa ülkeleri arasında yapacağınız aktarmalı uçuşlarda da transit vize talep edilmez. Bu örneklerde görüleceği gibi, transit vize başvurusunda pek çok değişken göz önüne alınmalıdır. Transit vize başvuru koşulları ve maliyetleri, standart vizelerle aynı olup dikkate alınması gereken bir konudur. Diyelim ki gideceğiniz ülkeye ucuz uçak bileti buldunuz ve üçüncü bir ülkede aktarma yapacaksınız.

Eğer aktarma yapacağınız ülke sizden transit vize talep ediyorsa, bu durumda transit vize maliyeti de seyahat masraflarınıza eklenecektir. Dolayısıyla, örneğin Avrupa’ya seyahat edecekseniz ve yeterli zamana sahipseniz, standart Schengen vizesine başvurmak sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Böylece daha sonraki seyahatlerinizin maliyetini de azaltmış olursunuz. Transit vize başvuruları için talep edilen evraklar da standart vize başvuru evraklarıyla büyük ölçüde aynıdır. Ek olarak varış noktanıza gidebilmek için gerekli vize sahip olduğunuzu (örneğin Londra’ya gidecekseniz İngiltere vizenizi) ve ilgili ülkede aktarma yapacağınızı belgeleyen uçak biletinizi veya rezervasyonunuzu başvuru dosyanıza eklemeniz gerekecektir.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve vize başvurularında profesyonel bir destek edinmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.