BLOG

Turist Vizesi ile Almanya'ya Gittikten Sonra Çalışma İmkanı Var mıdır?

A -A +
Turist Vizesi ile Almanya'ya Gittikten Sonra Çalışma İmkanı Var mıdır?

Avrupa'nın en gözde ülkelerinden biri olan Almanya gerek siyasi konumu, gerek sosyal imkanları gerekse ekonomi devi olmasından dolayı yaşamak ve çalışmak için tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği’nin ve Schengen Topluluğu’nun en büyük ülkesi Almanya, her yıl aile-akraba ziyareti, ticari toplantılar, iş gezileri, fuar katılımı, turistik geziler ve dil eğitimi ya da akademik amaçlarla binlerce kişi tarafından ziyaret edilen popüler ülkelerden biridir. Bunda Almanya’da yaşayan yoğun Türk nüfusunun ve Almanya’nın sağladığı pek çok olanağın payı elbette yadsınamaz. Peki turist vizesi ile Almanya'ya gittikten sonra çalışma imkanı var mıdır?

Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerden dolayı bu ülkede turist olarak çalışma düşüncesi pek çok vatandaşın aklından geçer. Ancak bu sorunun yanıtı ne yazık ki genelde olumsuzdur. Turist vizesi veya statüsü ile Almanya’da çalışırsanız kaçak çalışmış durumuna düşebilirsiniz. Bu durum içerisindeyken yakalanırsanız hem sınır dışı edilirsiniz hem de bu durum sicilinize işlenir. Böyle bir durum, tekrar vize almanızın önüne ciddi bir engel koyar.

Peki Almanya Vizesi Almak Zor mudur?

Almanya vize konusunda katı bir ülke olsa da, Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden sebep, Türk vatandaşlarına rahatlıkla vize verebilen bir ülkedir. Her ne kadar Türk vatandaşlarına kolayca vize uyguluyor olsa da, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle belgelerin kusursuz ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması şarttır. Zira bunun aksi bir durumda vize süreciniz olumsuz yönde etkilenecektir.

Almanya, aynı zamanda bir Schengen ülkesi olduğu için, bu ülkeye alacağınız bir vize ile 26 ülkeye rahatlıkla giriş çıkış yapabilirsiniz. Berlin'den başlayıp 26 ülkenin kendine has şehirlerini gezmek düşünüldüğü kadar zor bir durum değildir. Fakat belgelerinizi eksiksiz hazırlamış olsanız dahi vize sürecinizde titiz davranmak gerekmektedir. Konsoloslukların da tavsiyesi ile profesyonel bir yardım almanız lehinize olan bir durumdur.

Almanya'ya gitmek ve vize başvurusu yapmak için uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde görüşebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.