BLOG

Turistik Amerika Vizesi İşlemleri

A -A +
Turistik Amerika Vizesi İşlemleri

Amerika veya resmi adıyla Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Hindistan’dan sonra en kalabalık ülke olmakla birlikte dünyanın en büyük toprak bütünlüğüne sahip ülkelerinden de biridir. Hollywood stüdyoları, Broadway müzikal sahneleri, Times meydanı, Özgürlük Heykeli, Museum of Modern Art, Central Park ve daha pek çok cazibe noktası ile her eyaleti, her şehri görülmeye değer bir turizm cazibesi olan Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en fazla turist çeken ülkesidir. Amerika’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport türü fark etmeksizin vize uygulamasına tabi tutulurlar.

Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Amerika Birleşik Devletleri’ne vize almak kolay değildir. Ancak prosedürlere uygun hareket edilirse ve gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanırsa sorun yaşamadan vize alabilirsiniz. Amerika Turistik Ziyaretçi Vizesi alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar, uygun ölçülerdeki biometrik fotoğrafınızın güncel görüntünüzü yansıtması ve daha önce hiçbir vize başvurusunda kullanılmamış olması, pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, yıpranmış olmaması, güncel bilgilerinizi barındırması ve seyahatinizin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerli olması gibi unsurlardır. Amerika Konsolosluğunun resmi sitesi üzerinden İngilizce olarak doldurulmuş DS-160 başvuru formu, ziyaretçi vizesi talep dilekçesi, nüfus cüzdanı ve evli olmanız halinde evlilik cüzdanınız, mesleki ve finansal durumunuza ilişkin belgeler, rezervasyonlarınıza ilişkin belgeler gerekli diğer evraklardır. Bu evrakları eksiksiz olarak hazırladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak mülakata gitmeniz gerekmektedir. 

Konsolosluk ile yapacağınız görüşme bireysel olarak Amerika vizesine başvuran herkesin katılması zorunlu olan bir görüşmedir. Seyahatinizin amacını ve detaylarını anlattığınız bu görüşmede konsolosluk görevlisini, seyahatinizde amacınızdan sapmayacağınıza ve ülkenize geri döneceğinize ikna etmeniz amaçlanmaktadır. Başvuru sürecinizin sıkışık ve riskli ilerlememesi için konsoloslukların yoğun olabileceği ve sizden ekstra evrak talebinde bulunabileceğini göz önünde bulundurarak seyahatinizden 6-8 hafta öncesinde başvuru işlemlerinizi başlatmanızı ve karmaşık prosedürlere sahip Amerika vizesi için profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile sorunsuz Amerika vizesi almak için İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile birebir görüşebilir ve vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Süreci sizin adınıza yürütecek ve eksiksiz bir başvuru dosyası hazırladığınızdan emin olacak olan danışmanlarımızdan gerekli tüm bilgiyi almak için bizimle iletişime geçin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.