BLOG

Turistik Hollanda Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

A -A +
Turistik Hollanda Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Resmi adı ile Hollanda Krallığı, Avrupa’nın kuzeybatısında bulunan bir ülkedir. Karayipler’de de toprakları bulunan Hollanda, Avrupa Birliği üyesi ve Schengen bölgesine dahil bir ülkedir. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir sebeple Hollanda’yı ziyaret edecek olanların Hollanda vizesi alması gerekmektedir. Resmi pasaport sahipleri 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde vize uygulamasından muaf olmakla birlikte uzun süreli konaklamalarında vize almaları gerekir. 

Hollanda Schengen vizesi almak için başvuracağınız kategoriyi mesleğiniz ve seyahat amacınız belirler. Turistik amaçla seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı umumi pasaport sahiplerinin hazırlaması gereken evrakların arasında bulunan pasaport 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası bulunmalı ve dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerliliğini korumalıdır. Ayrıca pasaport deforme olmamalıdır. Hollanda Schengen vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde, amacınıza da uygun ve tutarlı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. 18 yaşından küçükseniz başvuru formunu doldurduktan sonra vasinize imzalatmalısınız.

2 adet uygun ölçülerde, güncel halinizin olduğu biometrik fotoğrafınız ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile nüfus cüzdanı fotokopiniz başvuru sırasında vermeniz gereken evraklar arasındadır. Bu belgeler haricinde finansal durumunuzu gösteren belgeler hazırlamalısınız. Öğrenciyseniz vasiniz veya seyahatiniz boyunca giderlerinizi karşılayacak sponsorunuzun banka hesap dökümü ve son 3 aylık hesap hareketlerini göstermelisiniz. Finansal belgeleriniz banka ıslak imza, kaşe ve imza sirküleri ile birlikte hazırlanmalıdır. Çalışıyorsanız mesleğinizi gösterir belgeler ve izin kağıtlarınızı da belirtmeniz gerekmektedir. Vize Dilekçesi de yine başvuru dosyanızda bulunması gereken önemli bir evraktır. Dilekçede ziyaret amacınızı, alacağınız vizeyi nasıl değerlendireceğinizi, vaktinizi nasıl geçireceğinizi konsolosluğa açıkladığınız resmi bir evraktır. Burada dikkat etmeniz gereken, eğer işverenseniz şirketinizin antetli kağıdına, devlet çalışanı iseniz bağlı bulunduğunuz kurumun antetli kağıdına, emekliyseniz veya öğrenciyseniz kendi adınıza olacak şekilde Vize Dilekçesi hazırlanmasıdır. 

Son olarak rezervasyon bilgilerinizi ve seyahat sağlık sigortanızı konsolosluğa diğer evraklarınızla birlikte ibraz etmelisiniz. Konsoloslukların çalışma saatlerini ve tatil günlerini dikkate alarak başvurunuzu yaptığınızda 15 iş günü içerisinde sonuçlanması muhtemel olan vize başvurunuzda aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer unsur konsoloslukların gerekli gördüğü takdirde sizden ekstra evrak talep edebilmeleridir. Bu nedenle başvurularınızı ne kadar erken yaparsanız sizin için o kadar sakin bir süreç olur. 

Sorunsuz Hollanda vizesi almak, herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama riskinizi en aza indirmek, daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanlarında uzman ve deneyimli vize danışmanları ile birebir görüşebilir, prosedür hakkında detaylı bilgi alırken süreci sizin adınıza yürütmelerini talep edebilir ve seyahat sağlık sigortası, ulaşım ve konaklama hakkında da ücretsiz danışmanlık yapmalarını isteyebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.