BLOG

Turistik Öğrenci Vizesi İle Kültürler Beşiği Almanya'ya Gitmek

A -A +
Turistik Öğrenci Vizesi İle Kültürler Beşiği Almanya'ya Gitmek

Pek çok şekilde gidebileceğiniz gibi, turistik öğrenci vizesi ile kültürler beşiği Almanya'ya gitmek mümkün. Yüz ölçümü bakımından Avrupa’nın en büyük 5. ülkesi olan Almanya'ya bir çok vize türü ile gidebilirsiniz. Bunlardan en önemlileri ve en çok talep edileni ise Almanya turistik öğrenci vizesidir. Bunun yanında emekli vizesi, turistik işsiz vizesi, eğitim vizesi gibi vizelerle de ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Turistik Öğrenci Vizesi Ne İşe Yarar?

Diyelim ki çalışmıyorsunuz ve halihazırda öğrencisiniz. Öğrenci haliniz ile Almanya'ya turistik amaçlı seyahat etmeniz gerekiyorsa, bu vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Almanya’ya turistik amaçlı yolculuk etmek isteyen öğrenciler, Almanya’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi durumlarını belgeleyen evraklar hazırlamalıdır. Almanya Konsolosluğu'nun son derece önem verdiği bu evraklar, titiz ve düzgün şekilde hazırlanmalıdır. Ayrıca konsolosluk, eğitim görmeleri nedeniyle çalışma hayatında yer almayan öğrenciler için, seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermelerini ister. Bu sponsorlar aile bireyleri ya da öğrencinin yakınları olabilir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsorun çalışma statüsüne göre istenen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir. Örneğin sponsor kişi emekli ise bunu belirtecek belgeler sunulmalıdır.

Turistik Öğrenci Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Eksik ve hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Seyahat amacınızı doğru belirtmeniz de çok önemlidir. Ayrıca mülakatlarda, kendinizi net bir şekilde ifade etmeniz de son derece önemli bir durumdur. Bununla birlikte eğer Almanya'da bir yakınınız vs varsa, ondan gelecek bir davetiye Almanya Konsolosluğu tarafından olumlu sayılmaktadır.

Almanya Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almanya, Schengen Bölgesi’ne dahil bir ülke olduğu için Almanya’ya gerçekleştirilecek herhangi bir seyahatten önce Schengen vizesi almak zorunludur. Alacağınız vize ile tam 26 ülkeye seyahat yapma özgürlüğüne de sahip olacağınızı belirtmek isteriz.Eğer yeşil pasaport sahibiyseniz önemli prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Ayrıca Schengen vizesi olarak bilinen vizelerin başvuru süresinin sonuçlanması 10 günle 30 gün arasında sürmektedir.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi Alımında Profesyonel Yardım Gerekli Midir?

Yukarıda saydığımız tüm süreçleri titiz bir şekilde yapmış olsanız dahi, Alman Konsolosluğu tarafından red cevabı almanız olasıdır. Bu tip olasılıkların önüne geçmek için bugün konsolosluklar dahi artık profesyonel bir yardımın önemini vurgular. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, bu süreçten muaf olabilirsiniz. Alanında kendini geliştirmiş uzman vize danışmanlarımız size her türlü vize sürecinizde destek vererek, vizenizin kısa sürede ve olumlu bir şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.