BLOG

Turistik Schengen Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Turistik Schengen Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Schengen Vizesi, 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra çoğu Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. 

Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 günde 90 güne kadar olan konaklamalı seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftır. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlar ise kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin Schengen bölgesine dahil ülkelerden birine seyahat edeceklerinde vizeye tabi tutulurlar. 

Schengen vizesi tek ve çok girişli olarak verilebilmektedir. Tek girişli vizede, vizenizi aldığınız ülkeden seyahatinizi başlatma zorunluluğunuz vardır. Örneğin Almanya tek girişli Schengen vizesi aldıysanız önce Almanya’ya, Almanya’dan da diğer üye ülkelere seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen vizesinde ise Schengen Bölgesine girip çıkabilirsiniz. 

Schengen Turistik Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise eğer ilk kez başvuru yapıyorsanız ve daha önce vize işlemleri için parmak izi vermediyseniz, konsolosluktan bireysel randevu alarak parmak izi vermeniz gerekecektir. Bu gereklilik 12 yaşın altındakiler için zorunlu değildir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da vize başvurularının değerlendirilme süresidir. Schengen vizesi evrakların titizlikle incelendiği detaylı bir süreçtir. Konsolosluklar vize başvuru sürecinde ekstra evrak talebinde bulunabilmektedir. Dolayısıyla seyahat sürecinizi bu vize sürecini göz önünde bulundurarak planlamanızda fayda var. 

Son olarak, Schengen vize başvurusu için en önemli noktalardan biri başvuru formunuzu doğru ve eksiksiz doldurmanızdır. Konsolosluk görevlilerinin zihninde seyahat amacınıza dair ne kadar az soru işareti bırakırsanız vizenizin onaylanması o kadar kolay ve kısa sürede olur. Örneğin turistik vize işlemleriniz için gitmeyi planladığınız yerleri belirtebilir, varsa bununla ilgili rezervasyonlarınızı gösterebilirsiniz. 

Daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize ofislerine gelebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızdan bilgi ve randevu almak için telefon ve canlı destek hattımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Danışmanlarımız vize sürecini sizin adınıza yürütecek, transfer ve konaklama işlemlerinizde ücretsiz danışmanlık sağlayacak olup profesyonel desteğimizle vize işlemlerinizi sorunsuz ve kolayca halledebilirsiniz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.