BLOG

Turizmi Canlandırmaya Çalışan Avrupa Ülkelerinde Koronavirüs'e Karşı Alınan Önlemler

A -A +
Turizmi Canlandırmaya Çalışan Avrupa Ülkelerinde Koronavirüs'e Karşı Alınan Önlemler

Koronavirüs sürecinden en fazla etkilenen sektörler arasında turizm yer alıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele için bir çok ülke, bu süreçte kendi önlemini alarak virüs ile mücadele etmektedir. Ülkelere giriş ve çıkışların yasak olduğu bu süreçte ülkeler ne gibi tedbirler almaktadır? Turizm yeniden canlanabilecek mi? Vize başvurularında son durum nedir?

Fransa, Bir Çok Şirkete Kredi Veriyor

Schengen bölgesine dahil bir ülke olan Fransa, koronavirüs'ten en çok etkilenen ülkeler arasında yer almaktadır. Peki ülke turizmi yeniden canlandırmak için ne gibi önlemler aldı? Fransa bu süreçte rezervasyonlara para iadesi yerine devlet garantisinde ödeme uygulaması getirdi.Ayrıca turizm sektörüne bağlı şirketler de dahil olmak üzere bir çok şirkete  2019 yılı gelirlerinin yüzde 25'i kadar kredi verilecek. Bu sayede şirketler, batma tehlikesi yaşamadan ayakta kalmaya devam edebilecekler. Fransa vizesi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Yunanistan, Ekonomi Paketlerini Açıkladı

Schengen bölgesi ülkelerinden bir diğeri olan Yunanistan da turizmi canlandırmak için bir çok girişimde bulundu. Yunan Hükümeti, ekonomiyi desteklemek amacıyla 3.8 milyar euroluk bir paket açıkladığını duyurdu. Ayrıca turizm işletmelerinin de dahil olduğu bir çok işletmenin kirasının yüzde 60'ı devlet tarafından ödenecek. Bununla da yetinmeyen Yunan Hükümeti, cirolarında azalma yaşayan işletmelerin bu durumla başa çıkabilmesi için 1 milyar euro nakit destek sağlayacağını duyurdu. Yunanistan Schengen vizesi almak ve detayları hakkında bilgi sahibi olmak için online iletişim formundan bize ulaşabilirsiniz.

İtalya'dan Turizm Önlemleri

İtalya, 10.4 milyar euroluk istihdam desteğini sağlayacağını açıkladı. Ayrıca turizmin yeniden canlanması için ciddi bir takım önlemler alındı. İç turizmi desteklemek için düşük gelirli ailelere tatil desteği vermeyi planlayan İtalya, iptal edilen turlara devlet garantili kupon uygulamasını getirdi. Ayrıca İtalya Hükümeti, 800 bin dolara kadar olan krediler için devlet garantisini yüzde 70'den yüzde 80'e çıkardı. İtalya vizesi almak ve başvuruda bulunmak için hemen bizi arayabilirsiniz.

Vize başvuruları hakkında çok daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için dilerseniz şimdi online iletişim formundan bize ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.