BLOG

Türkiye’den Mısır’a Nasıl Gidilir?

A -A +
Türkiye’den Mısır’a Nasıl Gidilir?

Afrika’nın kuzeyinde bulunan “Piramitler Diyarı” Mısır, 7.000 yıla kadar uzanan tarihiyle dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapan, bu nedenle özellikle turistik amaçlarla sık ziyaret edilen bir ülkedir. Yazının, geometrinin, matematiğin, tıbbın ortaya çıktığı bu topraklar dünya uygarlık tarihi açısından son derece önemlidir. Yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yönetilen Mısır’da Türk ve Osmanlı kültürünün izlerini görmek de mümkündür. Mısır’ın başkenti Kahire olup nüfusu 96 milyon civarındadır. Ülkede en çok Arapça konuşulur.

Mısır’a seyahat etmek istiyorsanız, seyahatinizden önce Mısır Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Türkiye’de kısa süreli Mısır vizelerini Türkiye’de vermekle yetkili kurumlar İstanbul’un Bebek semtinde bulunan Mısır Başkonsolosluğu ve Ankara’nın Kavaklıdere semtinde bulunan Mısır büyükelçiliği olup Mısır vizesi bu makamlara vize başvurusunda bulunarak alınır. İstanbul’daki Mısır Konsolosluğu’na başvurular Türkiye’nin her ilinden yapılabilirken, Ankara’daki Mısır Büyükelçiliği başvurular için bölge ayrımı yapmakta olup her ilden başvuruları kabul etmemektedir.

Mısır vize başvurularında başvuracağınız vize türü için gereken evrakları eksiksiz ve doğru olarak teslim etmiş olmalı, vize başvuru ücretini ödemiş olmalısınız. Evrakların doğru bir şekilde hazırlanmamış olması Mısır vize sonucunu olumsuz etkileyebilmektedir. Mısır makamları gerekli görmesi durumunda başvurunuz sonrası sizden ek evrak isteyebilmekte ya da mülakata çağırabilmektedir. Mısır vizesinin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmamasında takdir elbette Mısır Konsolosluğu’na aittir.

Mısır vize başvuru işlemleri, başvurunun doğru yapılması halinde 30-45 iş günü içinde sonuçlanır. Yetkili makamların yoğunluğu, resmi tatil gibi durumlara bağlı olarak bu sürenin değişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Mısır vize başvurunuzu yetkili acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımız, Mısır vizenizi almanız için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek takibini sağlayacaktır. Mısır vize başvurunuzda zaman kazanmak, eksik-hatalı evrak nedeniyle ret almamak için Re-Vize’ye güvenebilirsiniz. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.