BLOG

Türkiye'ye Kıyasla Almanya'da Yaşam Şartları

A -A +
Türkiye'ye Kıyasla Almanya'da Yaşam Şartları

Türkiye'ye kıyasla Almanya'da yaşam şartları, Almanya'ya herhangi bir şekilde gidecek olan çoğu kişinin merak ettiği bir konudur. Nitekim sanayi devi ve A.B'nin kurucu üyelerinden biri olan Almanya, son derece kaliteli yaşam şartları ile bilinen ülkelerin başında gelmektedir. Schengen bölgesine ait bir ülke olan Almanya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da vize uygulayan bir ülke olduğundan dolayı, seyahat tipinize ve amacınıza göre vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Almanya ve Almanya'da Yaşam Hakkında Genel Bilgiler

Resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan ülke, 16 federal birleşenden oluşmaktadır ve en büyük şehri Berlin, aynı zamanda ülkenin başkentidir. Batı ve Orta Avrupa’da bulunan topraklarında sanat, bilim, müzik alanında çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır.

Almanya, yaşam standardı yüksek olup en gelişmiş ülkeler arasında yer almaktadır. Dünyanın dördüncü büyük ekonomisine sahip olan Almanya, sanayi alanında küresel bir liderdir. Almanya’da faaliyet gösteren bir işte çalışmak için yapmanız gereken, çalışma izni almaktır. Çalışma izni ve oturum vizesi almanız için sizden ilk talep edilen şey A1 seviyesinde Almanca bildiğinizi belgelemeniz olacaktır. Goethe-Instıtut ve ÖSD kurumlarından A1 dil yeterlilik sertifikası almalısınız. Almanya’da çalışma izni almanız için öncelikle kendi imkanlarınızla Almanya’da bir iş bulmalı, işveren ile anlaşmalısınız. Bulduğunuz iş Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olmalı ve bölgede o pozisyona uygun bir Alman ya da öncelik hakkı tanınmış ülkelerin vatandaşı olmaması gerekmektedir.

Almanya Vizesi

Almanya’ya seyahat edecek olan umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve 90 günden uzun süreli konaklamalı seyahat edecek olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken Almanya Schengen Vizesi için karmaşık prosedürler mevcuttur. Sık sık değişen bu prosedürlere 2014 yılında eklenen; ilk kez Schengen vizesine başvuracak kişilerin parmak izi ibraz etmesi gerekliliği gibi prosedürlerin hepsine hâkim olmak biraz zor olabilir.

Almanya'ya herhangi bir şekilde gitmek ve Almanya Schengen vizesi almak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanında uzman vize danışmanlarımızdan daha sağlıklı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.