BLOG

Ukrayna'ya Vizesiz Seyahat

A -A +
Ukrayna'ya Vizesiz Seyahat

Ukrayna; Kiev, Odessa ve Lviv gibi tarih kokan şehirleri, kültürel zenginliği, mutfağı ve dinamik yapısıyla son yılların gözde destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Ukrayna ve Türkiye arasında ticari ve kültürel ilişkilerin hacim kazanmasıyla iki ülke vatandaşlarının karşılıklı ziyaretleri artmış, bu hacim Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan vize serbestisi anlaşmasıyla daha da yükselmiştir.

Ukrayna ile Türkiye arasında 14 Mart 2017 tarihinde imzalanan anlaşmayla, iki ülke vatandaşlarına pasaportsuz giriş hakkı tanınmıştır. Böylece, halihazırda uygulanan vize kolaylığı bir üst seviyeye çıkarılmıştır. Bu anlaşma uyarınca, Türk vatandaşları Ukrayna’ya pasaportsuz seyahat edebilmektedir. 

Ancak bu vizesiz seyahat kolaylığının sadece kısa süreli (90 günlük) ziyaretleri kapsadığını belirtmekte fayda var. Başka bir deyişle, Ukrayna’ya sadece kimliğinizle giriş yapabilir ancak ülkede en fazla 90 gün süreyle konaklayabilirsiniz. Ancak Ukrayna’ya kimliğinizle seyahat etmek istiyorsanız yeni kimlik diye tabir edilen çipli kimlikleri kullanmanız gerekecektir. Kontrol noktalarından eski kimlikle geçmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle seyahatinizden önce kimliğinizi yenilemenizi öneriyoruz.

Eğitim, aile birleşimi veya ticaret gibi nedenlerle daha uzun kalmak istediğiniz takdirde ise ilgili uzun süreli (oturum izni sağlayan) vize kategorilerine başvurmanız gerekecektir. Ukrayna’da 90 günden uzun kalmayı planlıyorsanız, ilgili vize başvurularınız için tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamıza güvenebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli ekibimiz, başvurunuzda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlanmasını sağlayacaktır. Ayrıca, Ukrayna’ya vizesiz seyahat ederken ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, konaklama ve seyahat planlaması gibi konularda da TÜRSAB A grubu acentesi olan firmamıza güvenebilirsiniz. Ukrayna’ya vizesiz seyahat hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz, Ankara ve İzmir ofislerimizdeki danışmanlarımızla irtibat kurabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.