BLOG

Ülkelere Göre Çalışma Vizesi Prosedürleri

A -A +
Ülkelere Göre Çalışma Vizesi Prosedürleri

Ülkelerin kendi protokolleri olduğu için ülkelere göre çalışma prosedürleri de elbette değişiklik gösterecektir. Dolayısıyla sizden istenen evraklar ve belgeler de farklılık gösterecektir. Aynı belgelerle her ülkeye vize başvurusu yapamazsınız. Seyahat tipinize ve amacınıza göre şekillenen bu belgeler, ilgili konsolosluk tarafından titizlikle incelenmektedir.

Dünya'nın pek çok ülkesinde çalışma imkanları farklıdır. Her ülkenin kendine ait bir yaşam biçimi, bürokratik süreci ve vize prosedürü vardır. Gelişen ve kendini sürekli yenileyen iş dünyamızda farklı ülkelerde kariyer hedefi planlamak  önemli bir durumdur. Özellikle Avrupa ülkeleri, gerek sosyal devlet anlayışı açısından gerek maddi imkanlar açısından olsun çalışmak ve yaşamak için oldukça ideal olan ülkelerdendir. Özellikle Almanya bu konuda başı çekmektedir. Çünkü Türkiye ve Almanya ile olan yakın ilişkilerden dolayı ülke pek çok Türk vatandaşına da ev sahipliği yapmaktadır.

Almanya Çalışma Vizesi İle Almanya'ya Gitmek

Almanya çalışma vizesi, Almanya’da faaliyet gösteren bir firmada çalışabilmek ve  ülkede oturma hakkı kazanabilmek için başvurulan  vize türüdür. Almanya’da bir firmayla ya da bir kurumla anlaşıp, iş sözleşmesi yaptıktan ve işe alındıktan sonra bu vizeye başvurabilirsiniz. Son derece sıkı prosedürler içeren Almanya çalışma vizesinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mesleğinizin niteliğidir. İyi nitelikli bir meslek ile başvuru yapıyorsanız konsolosluk bunu dikkate alacaktır.

Kanada Çalışma Vizesi İle Kanada'ya Gitmek

Refah seviyesinin oldukça yüksek olduğu Kanada'ya çalışma vizesi ile gitmek oldukça avantajlı bir durumdur. Kanada, çeşitli alanlardaki işçi açığını kapatmak ve daha nitelikli işçiler çalıştırmak için aktif bir politika izlemektedir. Böylece ülke, hem daha tecrübeli beyinleri kendi ekonomisine alabilmekte hem de diğer ülkelerle bağını güçlendirmektedir. Çalışma izinlerinin ilki olan işveren odaklı çalışma izni, yani Kanada çalışma vizesi, Kanada’da faaliyet gösteren bir şirketin teklifi sonucunda alınabilir. En fazla 4 yıl geçerli olup bittikten sonra uzatılabilir. Ancak 4 yılın sonunda Kanada’ya geri dönebilmek için 2 yılınızı Kanada dışında geçirmeniz istenmektedir.

Yunanistan Çalışma Vizesi İle Yunanistan'a Gitmek

Komşu ülke Yunanistan; doğal güzellikleri, tarihi yapısı, görkemli geçmişi ile dikkat çeken ülkelerin başında gelmektedir. Yunanistan çalışma vizesi, çalışmak için Yunanistan’da uzun süreli kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken bir vize türüdür. Bu vize türü uzun süreli olduğu için D tipi vize türüne girmektedir. Yunanistan çalışma vizesi başvurularında dil şartı aranmamaktadır.

Pek çok ülkeye çalışma vizesi ile gidebilirsiniz. Burada en önemli noktalardan biri, sizden istenen belgelerin kusursuz ve tam bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulması gerektiğidir. Yapacağınız en ufak bir hata, vizenizi olumsuz etkileyecektir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.