BLOG

Ülkelere Göre Vize Randevusu Alma Süreleri Ve Vize Süreci

A -A +
Ülkelere Göre Vize Randevusu Alma Süreleri Ve Vize Süreci

Yurt dışına çıkacak kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu elbette vize sürecidir. Vize süreci, ziyaretçiler için bir miktar karmaşık prosedürler barındırabilir. Bu durum ülkeden ülkeye değişkenlik göstermektedir. Zira hem istenen belgeler, hem gerekli olan evraklar vb. gibi durumlar her ülke için aynı değildir. Bununla birlikte ülkelerin vize randevu alma süresi de, uyguladıkları prosedürlerden dolayı değişkenlik göstermektedir.

Vize Süreçlerine Dair Bilgiler

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, yukarıda da dediğimiz gibi bu durum her ülkeye göre değişiklik gösterecektir. Ancak özellikle Schengen ülkelerinin vize süreci hemen hemen aynıdır. Schengen vizesi seyahat tutkunları tarafından sık sık tercih edilen bir vizedir. Bu vizenin alım süreci bir takım titiz prosedürler gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı da başvuru ve alım sürecinde yoğun bir dikkat gösterilmelidir. Schengen vizesi birçok önemli detaya sahip olduğundan dolayı alım süreci zaman zaman uzayabilen ve kaç günde çıkacağı her zaman belli olmayan bir vizedir. Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun türüne göre değişmektedir ancak genel olarak bu vizenin 15 ila 30 iş günü arasında çıktığından bahsedilebilir. Şayet daha önce bu vizeyi almışsanız, AB vatandaşı bir yakınınız varsa, Schengen ülkelerinin birinde yaşayan bir akrabaya sahipseniz, Schengen vizesi almanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Tüm bu bahsettiğimiz süreç Schengen ülkelerini kapsayan ülkeler için geçerlidir. Ancak bu prosedüre tabi olmayan ülkeler de mevcuttur.

Amerika Vize Başvuru Süreci

Schengen vizesinden ayrı sayılan ABD vizesi çok daha karmaşık prosedürler içermektedir. Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşlarından pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğu'na ya da akredite edilmiş bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur.

Her türlü vize süreciniz ile ilgili en sağlıklı bilgiyi almak ve profesyonel bir vize süreci başlatmak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.