BLOG

Ülkelere Göre Vize Sürecinin Sonuçlanma Zamanı

A -A +
Ülkelere Göre Vize Sürecinin Sonuçlanma Zamanı

Yurt dışına çıkmak istediğiniz zaman gideceğiniz ülkeye göre vize prosedürleri değişiklik göstermektedir. Her ülkenin prosedüründe yer alan ve sabit yapılması gerekenlerden arasında çalışma durumunuza göre evrakların eksiksiz olarak hazırlanması süreci vardır. Çalışma evraklarınızı hazırlayıp profesyonel vize ekibimize ilettiğinizde yurt dışı vize işlemlerinize başlanmaktadır. Peki ülkelere göre vize sürecinin sonuçlanma zamanı nasıl gerçekleşmektedir?

Vize Süreçleri ve Detayları

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, bu durum her ülkeye göre değişiklik gösterecektir. Ancak özellikle Schengen ülkelerinin vize süreci hemen hemen aynıdır. Schengen vizesi seyahat tutkunları tarafından sık sık tercih edilen bir vizedir. Bu vizenin alım süreci bir takım titiz prosedürler gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı da başvuru ve alım sürecinde yoğun bir dikkat gösterilmelidir. Schengen vizesi birçok önemli detaya sahip olduğundan dolayı alım süreci zaman zaman uzayabilen ve kaç günde çıkacağı her zaman belli olmayan bir vizedir. Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun türüne göre değişmektedir ancak genel olarak bu vizenin 15 ila 30 iş günü arasında çıktığından bahsedilebilir. Şayet daha önce bu vizeyi almışsanız, AB vatandaşı bir yakınınız varsa, Schengen ülkelerinin birinde yaşayan bir akrabaya sahipseniz, Schengen vizesi almanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Tüm bu bahsettiğimiz süreç Schengen ülkelerini kapsayan ülkeler için geçerlidir. Ancak bu prosedüre tabi olmayan ülkeler de mevcuttur. Biraz da onlardan bahsedelim.

Schengen Vizesine Dahil Olmayan Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kanada vizesi için başvurunuz normal şartlar altında 2-4 hafta içerisinde sonuçlanır. Ancak eksik ve/veya yanlış evrak ile yapılan başvurularda, ek evrak talep edildiğinde ya da bayram ve resmi tatil gibi konsoloslukların kapalı olduğu günler dolayısıyla bu süre uzayabilmektedir. Bu noktada doğru formları eksiksiz doldurmanız çok önemlidir. Başvuru ücreti gibi masraflarınız olumsuz sonuçlanma halinde geri iade edilmeyeceğinden riskinizi en aza indirmeye çalışmanızı tavsiye ederiz. Hem maddi hem de manevi bir kayıp yaşamamak için profesyonel yardım almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir.

Her türlü vize süreciniz ile ilgili en sağlıklı bilgiyi almak ve profesyonel bir vize süreci başlatmak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.