BLOG

Ülkelerin Güncel Aşı Şartları Nedir?

A -A +
Ülkelerin Güncel Aşı Şartları Nedir?

Yaklaşık iki yıldır süren pandemi dolayısıyla artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Ülkeler bu süreçte yurt dışı seyahatlerinde kısıtlama getirerek yeni önlemler alıyor. Bazı ülkelerin ise kapıları hala kapalı. Elbette bu süreçte her ülkenin kendine göre önlemleri bulunuyor. Peki bu ülkelerin aşı şartları nedir? Hangi ülkeler yurt dışı seyahati için hangi aşıyı kabul ediyor?

Ülkeler ve Aşı Şartları

Almanya vize başvurularında 2 doz Biontech aşısını şart koşuyor.  Aşının üzerinden en az 14 gün geçmiş olması gerekiyor. 
Fransa da yine aynı şekilde iki doz Biontech aşısı şartı koşuyor. Almanya'dan farklı olarak, kişilerin başvuru sırasında en az birini olmuş olması ve diğeri için gün almış olması gerekiyor. Seyahat sırasında ise 2.dozun üstünden 14 gün geçmiş olması gerekmektedir. 
Hollanda ise 2 Biontech ya da 2 Sinovac aşısını kabul ediyor ve başvuru sırasında aşı kartı istiyor. 
Avusturya 2 Biontech aşısı istiyor. Başvuru sırasında kişilerin en az birini olmuş olması, diğeri için gün almış olması gerekiyor.
Belçika da tıpkı Avusturya gibi 2 Biontech aşısı istiyor. Ve yine aynı şekilde başvuru sırasında kişilerin en az birini olmuş olması, diğeri için gün almış olması gerekiyor.
İngiltere de tıpkı Belçika ve Avusturya gibi 2 Biontech aşısı istiyor. Kişilerin başvuru sırasında aşılardan en az birini yaptırmış olması, diğeri için ise gün almış olması bekleniyor.
İtalya ise sadece ticari vizelere onay veriyor şimdilik. Eğer kişiler burada 120 saatten fazla kalacaksa bir karantina süreci başlıyor.

Vize Belgeleri Nelerdir?

Aşı prosedürlerini yerine getiren kişilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri de vize belgelerini doğru bir şekilde hazırlamaktır. Hangi vize türü için başvuruda bulunacaksınız? Almanız gereken vize türü hangisi? Bu gibi sorulara net cevaplar verdikten sonra belgeleriniz de ona göre hazırlanmalıdır. Zira öğrenci vizesi için istenen belgeler ile turistik gezi için istenen vize belgeleri farklılık gösterir. Yine de her vize başvurusunda mutlaka hazırda tutmanız gereken belgeler ise şu şekilde:
-10 yıldan eski olmayan pasaport
-Biyometrik fotoğraf
-Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
-İkametgah belgesi
-Başvuru formu

Aşı şartları hakıkında daha detaylı bilgi almak, belgelerinizi eksiksiz bir şekilde tamamlayabilmek ve daha fazlası için uzman vize danışmanlarımz ile görüşebilirsiniz. Aşağıda yer alan iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.