BLOG

Üzerinde Güneş Batmayan Ülke: İngiltere Ve Vize Türleri

A -A +
Üzerinde Güneş Batmayan Ülke: İngiltere Ve Vize Türleri

Birleşik Krallığı meydana getiren dört ülkenin en büyüğü, görkemli mimarisi ve tarihi ile İngiltere'dir. Ülke, Birleşik Krallık'ın merkezi ve güney bölgesinde bulunmaktadır. Batısında Galler, kuzeyinde ise İskoçya ile komşudur. Doğusunda yer alan Fransa ve Manş Denizi ile ayrılmaktadır. İngiltere, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Vize türleri ise çeşitlilik gösterebilmektedir. En çok tercih edilen vize türleri arasında seyahat vizesi bulunmaktadır. Ayrıca İngiltere’de yaşayan kalabalık Türk nüfusu nedeniyle ülkeye akraba-arkadaş ziyareti için giden pek çok vatandaşımız da vardır.

Neden İngiltere Bu Kadar Çok Tercih Edilmektedir?

İngiltere, en çok turist çeken ülkeler arasında yer alır desek yanlış olmayacaktır. Her yıl milyonlarca turist  İngiltere’nin soylu saraylarında tarihin derinliklerine inmek ve devasa eğlence merkezleri ile keyifli bir tatil geçirmek için İngiltere’yi tercih eder. Eğer siz de tarihin derinliklerine pek çok sarayı ziyaret ederek gitmek istiyorsanız, İngiltere sizin için en doğru adres olacaktır. Elbette ülkeye sadece turistik amaçlı gitmek, tercih sebeplerinin ilki değildir. Refah seviyesi oldukça yüksek olan ülkeye yaşamak ve eğitim almak için gitmeyi isteyen pek çok kişi vardır. Bünyesinde bulunan üniversiteleri ve dil okulları ile yurtdışında eğitim görmek isteyen pek çok kişinin de tercih noktasıdır.

İngiltere Vizesi Ve Türleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, İngiltere'ye pek çok açıdan gitmek mümkündür. Eğitim vizesi, çalışma vizesi, aile birleşimi vizesi, şoför vizesi, transit vize, turistik çalışan vize, turistik çalışmayan vize, turistik çiftçi vizesi, emekli vizesi, turistik işveren vizesi ve turistik öğrenci vizesi ile İngiltere'ye giriş yapabilirsiniz.

Schengen kapsamında yer almayan İngiltere vizesi, titiz prosedürleri bünyesinde barındırdığı için alınması en zor vizelerden biridir. İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemek olacaktır. İngiliz Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin maddi durumunu detaylı bir şekilde incelemektedir. Banka hesabınızda yüksek miktarların bulunması elbette vize alımında avantaj teşkil edecektir. Ancak burada hassas bir nokta vardır: Hesabınızda bulunan para aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalıdır. Aksi halde bu durum vize alımınızı olumsuz etkiler.

Tüm bu olumsuz süreçlerden sizi alıkoyacak profesyonel bir yardım, vize alımlarınızdaki maddi ve manevi kayıpları önleyecektir. İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan şubelerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Yıllardır titizlikle sürdürdüğümüz vize başvuru çalışmalarımız ile tüm seyahatlerinizde yanınızda olmaktan mutluluk duyarız.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.