BLOG

Uzun Süreli Vize Almak İçin Avantajlı Ülkeler

A -A +
Uzun Süreli Vize Almak İçin Avantajlı Ülkeler

Uzun süreli vize almak için avantajlı ülkeler arasında Schengen ülkelerini gösterebiliriz. Zira bu vize türü bir yandan uzun süreli vize işlemleri uygularken bir yandan da tam 26 ülkeyi birden ziyaret etme imkanı sağlamaktadır. Özellikle turistlerin en çok tercih ettiği vize türlerinden biri olan Schengen belgesi, bazı titiz prosedürleri de bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla başvuru yaparken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Ancak yine de genel yargının aksine fazla korkulacak bir süreç değildir.

Schengen Ülkeleri Hangileridir?

Yukarıda da söylediğimiz gibi ülkeler 26 adettir. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre, Schengen vizesine dahil olan ülkelerdir. Dolayısıyla bu ülkelerin konsolosluklarından bu vize türüne başvuru yapabilirsiniz.

Uzun Süreli Schengen Vizesine Dair Bilgiler

Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun türüne göre değişmektedir. Fakat genel olarak bu vize türü 15 ile 30 iş günü arasında çıkabilmektedir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır. İlgili konsolosluğun sizden istediği evrakların eksiksiz ve tam sunulması gerekmektedir. Diğer türlü vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, bu tarz durumlarda profesyonel bir yardım almanın önemidir. Profesyonel bir destek vize sürecinde sizi hem maddi ve manevi kayıplardan koruyacak hem de vizenizin kısa sürede çıkmasına olanak tanıyacaktır.

D Tipi Vize Türü Nedir?

D tipi ve Schengen vize türleri, uzun süreli seyahatleriniz için almanız gereken vize türüdür. Turizm, eğitim, ticaret v.b amacınız her ne olursa olsun T.C vatandaşı olarak, vize uygulayan bir ülkeyi uzun süreli ziyaret etmek istiyorsanız, D tipi ya da Schengen vizesi almalısınız. Bu işlemler bazı titiz detaylar barındırmaktadır. Özellikle Avrupa ülkeleri bu konuda hassas prosedürler uygulamaktadır diyebiliriz. Son derece önemli olan bu vize türlerini kısa sürede almanız mümkündür.

Vize süreçleriniz hakkında daha detaylı bilgi almak ve uzun süreli bir vize almak için talep formumuzu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.