BLOG

VFS Vize Başvuru Merkezi: Doğrular ve Yanlışlar

A -A +
VFS Vize Başvuru Merkezi: Doğrular ve Yanlışlar

Sık sık yurtdışına çıkanların iyi bildiği bir gerçek vardır: Vize prosedürleri ülkelerin kendileri kadar değişkenlik gösterir. Ülkelerin egemenlik haklarından doğan vize prosedürleri, o ülkeyi ziyaret edecek kişilerin kabulü için farklı ve çok çeşitli ölçütler ortaya koymaktadır ve ziyaretçilerin bu kurallara harfiyen uymaları beklenir. Turist çekmeye çalışan ülkeler bu konuda daha rahat prosedürler uygularken güvenlik, yasadışı göç gibi konularda endişe taşıyan ülkeler daha sıkı prosedürler uygulamaktadır.

Vize başvuruları konsolosluklar tarafından değerlendirilir. Bu doğrultuda, uyguladıkları vize prosedürleri benzerlik gösteren bazı ülkeler ortak vize başvuru merkezleriyle birlikte çalışmayı tercih etmektedir. Türkiye’de Yunanistan, Fransa, Hollanda, Rusya, Kanada, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Avusturya, Belçika, Çekya, Polonya, Yeni Zelanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Hırvatistan, Ukrayna, İrlanda, Bulgaristan ve Letonya devletlerinin vize başvurularını kabul etmeye yetkili kurum ise VFS adlı kurumdur. Doğrudan bu devletlerle birlikte hareket eden VFS, ilgili diplomatik misyonların vize başvuru sürecini değerlendirmesine destek olur ve bu doğrultudaki ihtiyaçları karşılar. www.vfsglobal.combu kurumun resmi internet sitesidir.

Yurtdışına çıkmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvuru süreçlerinde profesyonel destek sağlaması beklenen vize danışmanlık firmaları da müşterilerinin başvurularını yine VFS gibi yetkili kurumlar aracılığıyla gerçekleştirir. Fakat ne yazık ki bu durumu istismar etmeye çalışan bazı kötü niyetli kişi ve yapılar, vize başvuru sürecinde VFS adını kullanıp bu kurumun yetkili temsilcileri gibi davranarak deneyimsiz kişileri manipüle etmekte, maddi ve manevi zarara uğratmaktadır. Hassas kişisel bilgilerin bu kötü niyetli kişilerin eline geçmesi ise daha büyük ve telafisi zor zararları da beraberinde getirebilmektedir. Bu kişi ve yapıların profesyonel vize danışmanlığı firmalarının itibarını zedeleyerek toplum genelinde bir güvensizlik ortamı oluşturmaları da bazı sektörel sorunlara neden olmaktadır.

Altı yılı aşkın süredir vize danışmanlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren, güven ve müşteri memnuniyetini odağına alan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak takipçilerimizi bu konuda uyarmayı bir görev ve sorumluluk biliyoruz.

Yukarıda saydığımız ülkelere vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, vize başvurularınızı doğrudan VFS kurumundan randevu alıp bizzat iletebilirsiniz. Yani vize başvurusu yapmak için vize danışmanlık firmalarına ihtiyacınız yoktur. Bu durumda “vize danışmanlık firmaları ne işe yarar” diye merak edebilirsiniz. Fakat bu süreçte doğru ve güvenilir danışmanlık hizmeti almak, güncellenen vize işlemleri hakkında bilgi sahibi olmak, doğru evrak yönetimi ve başvuru stratejisiyle vize alma ihtimalinizi artırmak, yurtdışı seyahatlerinizde konaklama, uçak bileti, zorunlu seyahat sigortası gibi konularda ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak isterseniz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamızı tercih edebilirsiniz. Üstelik müşterilerimize özel indirimlerimizden de yararlanabilirsiniz! Binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden uzman danışmanlarımız, makul bir danışmanlık ücreti kapsamında tüm başvuru sürecini sizin adınıza takip edip yürüterek ve ihtiyaç duyduğunuz hukuki konularda danışmanlık sunarak tasarruf etmenizi sağlayabilirler. 

Bize Canlı Destek hattımızdan veya Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz uzman danışmanlarımızdan randevu alarak bir kahve eşliğinde yüz yüze görüşebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.