BLOG

Viyana'da Keyifli Vakit Geçirmek İçin Neler Yapılır?

A -A +
Viyana'da Keyifli Vakit Geçirmek İçin Neler Yapılır?

Avusturya'nın başkenti olan Viyana, bugün pek çok turist tarafından ziyaret edilen Avrupa şehirleri arasında yer almaktadır. Dev barok sarayları ve heybetli binaları ile görsel bir şölen sunan Viyana, gezip görmek için pek çok alternatifi bünyesinde barındırır. Şehir 1,7 milyonluk nüfusu ile ülkenin en büyük şehridir. Dolayısıyla hem kafeleri, hem eğlence merkezleri için yapılabilecek pek çok şey bulma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu yazımızda "Viyana'da keyifli vakit geçirmek için neler yapılır?" sorusunun cevabını irdeleyeceğiz.

Viyana kültürel etkinlikleri, görülecek yerleri, kafeleri, şaraphaneleri ve sihirli atmosferi ile tüm dünyanın göz bebeği konumundadır. Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan bu yerde kafe ve eğlence merkezlerinin yanında müzeler ve tarihi yapılar da dikkat çekmektedir. Her yıl 10 milyondan fazla turistin akın ettiği bir şehir olan Viyana, yaşamak için de en iyi yerlerden biridir diyebiliriz.

Viyana'da Mutlaka Görülmesi Gereken Keyifli Yerler

Viyana, pek çok alternatifi bünyesinde barındırdığı için mutlaka görülmesi gereken pek çok yere ve yapıya da ev sahipliği yapar. Sanat ve estetiğin birleştiği sokakları ile ünlü şehirde kiliseler, müzeler, tarihi ve köklü binalar önemli yerlerdendir. Kültür, sanat ve sosyal aktivitelerin de yaşandığı şehirde konser alanları, opera salonları ve sanat galerileri de oldukça meşhurdur.

Schonbrunn Sarayı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başarmış bir yer olan Schonbrunn Sarayı, şehrin en turistik yapılarındandır. Barok stilindeki etkileyici mimarisi ile dikkat çeken bu devasa yapı, şehrin simgelerinden biridir. Mozart’ın konser verdiği yer olan bu sarayı Viyana geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Door No 8 Restaurant

Şehrin en ünlü restuarantlarından biri olan Door No 8 Restaurant, harika bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz muhteşem bir yer. 150-500 TL arasında yemek yiyebileceğiniz bir mekan olan bu yerin özellikle biftekleri meşhur. Açıkçası fiyat skalasından dolayı da her kesime hitap ediyor diyebiliriz.

Viyana Doğa Tarihi Müzesi

Viyana Doğa Tarihi Müzesi, dünyanın en geniş mineral koleksiyonunu içinde barındıran bir müzedir. İlginç meteor parçaları ve çeşitli fosillerin de içinde bulunduğu müze, gezgin ve seyahat tutkunlarına keyifli bir alternatif sunuyor.

Siz de bu ve buna benzer pek çok keyifli yeri yerinde görmek ve Viyana'ya seyahat etmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Avusturya vizesi hakkında tüm detaylı işlemler için uzman vize danışmanlarımız size yardımcı olacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.