BLOG

Vize Almanız İçin Yapmanız Gerekenler

A -A +
Vize Almanız İçin Yapmanız Gerekenler

Pasaport türüne bağlı olarak, gideceğiniz ülke vize uyguluyor ise vize almak zorundasınız. Pasaportunuz yeşil veya bordo olabilir. Yeşil olan hususi, bordo olan ise umumi pasaport türüdür. Talep edilen vize çeşitleri ülkelere göre değişebilir.

Kısa süreli seyahat için çıkarılacak vize türü farklıdır. Gidilecek olan ülkede yaşamak, iş görüşmesi, ticari amaçlı, davet üzerine, ziyaret amaçlı, çalışmak, okumak, sağlık gerekçeleriyle veya transit geçiş için yapılacak başvuru çeşitleri değişmektedir. Vize için talep edilen belgeler ülke konsolosluklarından, internet sitelerinden ya da vize danışmalıklarından öğrenilebilir.

25 Eylül 2014 yılında vize ile ilgili bir değişiklik yapılmıştır. Bu tarihten itibaren Schengen vizesi almak isteyen kişilerin konsolosluğa parmak izi vermeleri gerekmektedir. Kolay vize almak için parmak izi gerekliliği güzel bir gelişme olmuştur, zira parmak izi verdikten sonra 5 yıl içinde başvuracağınız vizelerde tekrar parmak izi vermek için konsolosluğa gitmenize gerek kalmayacaktır.

Pasaport için verilen parmak izi ile konsolosluğa parmak izini birbirine karıştırmamak gerekir, ikisi birbirinden farklıdır. Vize başvurusu yaptığınız zaman istenen belgeler doğrudan o devlet tarafından istenmektedir. Bu belgeleri kişilerin istediğini düşünmeyin. Zorunlu belgeler gitmek istenilen ülke tarafından şart koşulmaktadır.

Vize çıkartırken istenilen belgelerin tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Eksik ve yanlış hazırlanan belgeler için konsoloslukta bulunan görevlilerin inisiyatif almaları mümkün değildir. Her ülkenin vize için talep ettiği belgeler arasında farklılıklar bulunmaktadır.

VİZE ALMANIN YOLLARI

Kesin vize almak istiyor iseniz gideceğiniz ülkenin istemiş olduğu belgeleri eksiksiz ve doğru olarak hazırlamanız gerekmektedir. Çok birikimi veya mülkü olan, defalarca yurt dışına seyahat etmiş kişilerin sırf bu nedenle kolay vize alması söz konusu değildir. Yanlış adres, uçak biletindeki yanlışlık veya eksik hazırlanan evrak gibi durumlarda o kişiler de vize alamaz. Burada kişinin maddi durumundan çok evrakların doğruluğuna bakılmaktadır.

İsterseniz sorunsuz vize almak için yardım alabilirsiniz. Az miktar ücret karşılığı daha hızlı ve kolay vize almış olursunuz.

VİZE BAŞVURUSU YAPARKEN GEREKENLER

Vize başvurusu için yapmanız gereken bazı hazırlıklar ve uymanız gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar şu şekildedir.

  • Gideceğiniz ülke hangisi ise o ülkenin vize için istediği koşulları araştırın.
  • Pasaportu olmayan kişilerin vize başvurusundan önce pasaport çıkartmaları gerekmektedir.
  • Pasaport sürenizin 10 yılı geçmemiş olması gerekmektedir. 10 yılı geçen pasaportlarda yenileme yapılması gerekmektedir.
  • Pasaport tarihinin gittiğiniz ülkeden çıkış tarihinizden sonra en az 6 ay daha kullanım süresi olmasına dikkat edin. Eğer çıkış tarihinden itibaren 6 aydan kalmış ise pasaportunuzu yenilemeye dikkat edin.
  • Pasaportun tarihi bitmiş ise uzatma durumu mümkün değil. Yeni pasaport çıkartılmalı.
  • Eğer pasaportlarınız eski tip ise yenileyin. Çünkü eski tip pasaportlar kaldırıldı.
  • Vize fotoğrafı çektireceğiniz zaman ölçülere dikkat edin. Her ülke vizesinde fotoğraf ölçüleri değişmektedir. Aynı zamanda pasaport fotoğrafı ile vize fotoğrafı da değişmektedir.
  • Elçiliğe vereceğiniz bütün belgelerin birer fotokopileri sizde de bulunsun.
  • Hızlı vize almak için vize danışmanından yardım almanız iyi olacaktır. Bu sayede para ve zaman kaybı yaşamamış olursunuz.
  • Tek başına yurt dışına çıkabilmek veya vize almak için 19 yaşından gün almış olmanız gerekmektedir.
  • Vize başvurusundan önce randevu alın. Bu sayede konsolosluk önünde beklemek zorunda kalmamış olursunuz. Hatta çoğu ülke vize başvurusundan önce randevu alınmasını istemektedir.

VİZE BAŞVURUSU YAPARKEN İSTENEN GENEL BELGELER

Gezi amaçlı veya turistik amaçlı yurtdışına çıkacak olan kişilerden istenilen genel belgeler şunlardır.

  • Tura katılacak iseniz o turun bilgilerinin olduğu içeriği anlatan kayıt formu
  • Yurt dışına çıkacağınız aracın bileti veya yolculuğunuzu belgeleyen ulaşım belgesi
  • Kalacağınız yere ait belge ve ne kadar süre kalacağınızı gösteren belge
  • Yurtdışı seyahat sigortası istenmektedir. Bu sigorta gideceğiniz yere göre değişiklik göstermektedir.
  • Gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna kendi el yazınız ile nerede kalacağınızı ne zaman gideceğinizi ne kadar kalacağınızı ve masrafları kimin karşıladığını belirten bir dilekçe yazılmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf çektirmelisiniz.
  • Mali durumunuzu gösteren belge
  • Kendinize ait olan kartların son 3 ayının ekstresi
  • Oturduğunuz yere ait belge
  • Bulunduğunuz ilçeden tam vukuatlı nüfus kayıt örneği almalısınız

Bunlara ek olarak vize çeşidine göre belgeler talep edilmektedir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.